Téli csobbanásra várják az extrém fürdőzőket a Balatonnál

2024. február 21.
Címkék :

A Fürödjük körbe a Balatont kezdeményezés első állomása lesz Balatonfüreden. Csoportos hidegterápia, speciális légzésgyakorlatok, balatoni fürdőzés március 2-án a Kisfaludy strandon.

A Balatoni kör támogatásával megvalósuló eseményen a Balatoni jegesmedvék csoport tagjaival közösen lehet majd fürdőzni a tóban március 2-án 10.00–11.30 között. Egészségmegőrző hideg vizes fürdőzés, illetve a téli Balaton népszerűsítése a cél.

Téli balatoni csoportos hidegterápia, speciális légzésgyakorlatok, hidegfürdőzés, saját testsúlyos edzés szerepel a programban. Az eseményen kezdők is részt vehetnek, a szervezők ígérete szerint biztonságos, vezetett körülmények között lehet kipróbálni a különleges élményt nyújtó hidegterápiát.

Az mindig jó, amikor történik valami a Balatonnál télen. Ha ez még egészségmegőrzéssel is párosul, az még jobb. Ráadásul a hideg vizes fürdőzéssel olyan embereket is meg lehet mozgatni, akik eddig otthon ültek – fogalmazott Pach Gábor, a Balatoni Kör elnöke, aki azt reméli, hogy a kezdeményezésen a helyi lakosok is részt vesznek majd, aktív résztvevőként vagy csak nézőként.

Magyarországon egyre nagyobb az érdeklődés az extrém események iránt. Idetartozik a hideg vizes fürdőzés is, amelynek az élményszerzés mellett jelentős mentális egészségmegőrző hatása is van – állítják a szervezők.

A strandon átmelengető, forró teával és pogácsával várja az érdeklődőket a Borház Pizzaház és a Taverna Étterem. Az esemény és bővebb információk megtalálhatók ide kattintva – írta a balatonfured.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!