Szilveszterkor tele volt a Malom-tó

2024. január 4.
Címkék :

Immár tizenharmadik alkalommal lett szabad a fürdés lehetősége szilveszterkor a vidám csobbanni vágyók előtt a Malom-tóban, ahol ezúttal 281-en fürödtek.

A levegő tíz, a víz a szokásos 18 fokkal várta a csobbanókat, akik előzetesen több mint 270-en neveztek a páratlan év végi programra. Az idén is Schirilla György vezényelte le a fürdést a tőle megszokott humorral és lendülettel, az egészséges életmódra, annak részeként a rendszeres testmozgásra is buzdítva mindenkit. Amint elmondta, a hideg vizes fürdések számát folyamatosan csökkenti, de a tapolcai mártózást nem hagyná ki. Óriási élményt jelent mindenki számára ily módon búcsúztatni az óévet.

„Minden évben örömmel érkezem a városba, ahol jól tudom, hogy nagyon szeretnek engem. Ahogy a víz gőzölög itt a tóból felfelé, úgy árad az emberekből a szeretet. Ez a hely nemcsak a történelme miatt híres már, hanem azért is, mert egy évben egyszer itt lehet fürödni. Magam az év során mindig sok helyen megfordulok, de a tapolcai úszás itt, a halak és az emberek között életem egyik fontos része” – mondta Schirilla György (aki bár tervezgeti egy ideje, úgy tűnik, mégsem vonul vissza). A lelkes szurkolóknak pedig megköszönte a buzdítást, leszögezve, hogy Tapolca egy sportos város. Ez alkalommal is ő csobbant elsőként a vízbe, majd a legidősebb hölgy fürdőző, a 80 éves Szebegyinszki Istvánné követte őt.

A legidősebb férfi mártózó az idén is a szintén helyi Németh Károly volt, aki 85 éves. A legfiatalabb a nyolcéves Gyarmathy Bizey Bálint volt a fürdőzők között, akik között akadt olyan, aki parókában, más felfújható krokodillal, unikornissal, úszógumival vagy éppen talpig jelmezben csobbant a vízbe, fokozva a hangulatot – írta a veol.hu.

fotók: Tapolca, Malom-tó Facebook

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!