Megkezdődött a balatonfüredi Dragon-Európa-bajnokság

Az összetett versenyben a magyar bajnokság nemzetközi győztese, az orosz Dmitrij Szamohin vezet a monacói színekben induló német Jens Rathsack előtt. A legjobb magyar egység, Kis-Szölgyémi Ferenc, Kiss Tamás és Vezér Károly a kilencedik helyen áll.


A csapatokat gyenge északkeleti szél fogadta a reggeli kormányosértekezleten, de Bojan Gale főrendező úgy vélte, hogy min-denképpen érdemes megkísérelni a versenyzést. Igaza is lett: a nap közepén az addig jobbára 5-7 csomós szél keletire fordult és 13-14 csomóig is erősödött.


Az első futamon rajt-cél győzelmet aratott a dán Jörgen Schönherr, aki korábban két másik hajóosztályban (repülő hollandi és 505) is nyert már világbajnokságot, hajóján egy másik dán kiválósággal, Theis Palmmal, aki nyolcszoros világbajnok. A futam meglepetése volt, hogy az amatőr (Corinthians) kategóriában a Tenke Péter vezette magyar egység bizonyult a legjobbnak.


A második futam legjobbja Szamohin lett, aki nagyon jól alkalmazkodott a gyorsan változó balatoni szélviszonyokhoz. A harmadik futamra megélénkült és keletre fordult a szél, ám az orosz hajó így is megnyerte a futamot.


A titkon a legjobbak közé várt magyar hajó, a Kis-Szölgyémi Ferenc vezette egység egyre hatékonyabban vitorlázott, és jelenleg a kilencedik helyen áll. Az olimpiai és világbajnokokkal tűzdelt mezőnyben ez is kiváló eredmény, de mivel még öt futam hátravan, bármi megtörténhet.

(Fotók: Mag Andrea/Magyar Dragon Szövetség)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!