A Gyapjas testvérek 14. helyen végeztek az Eb-n

A 14. helyen végzett Gyapjas Balázs és Zsombor a felnőtt 470-es osztály burgaszi Európa-bajnokságán. A Litkey Botond–Rácz Levente kettős pedig a 36. helyen zárt.

Előzetesen az első 15-be várta önmagukat Gyapjas Balázs a burgaszi felnőtt 470-es Európa-bajnokságon. Ezt a célt sikerült is elérniük, ugyanis a 14. helyen végeztek. Az első nap kivételével szinte végig fújt a 13-18 csomós termikszél, csak az utolsó két futamban volt ennél gyengébb, 9-12 csomós. Ez megnehezítette Gyapjasék versenyzését, hiszen az erősebb szél nem a kedvencük. Ennek ellenére sikerült elérniük az első 15-öt, az egyik futamban pedig a 3. helyen értek célba.

„Elégedettek vagyunk a 14. hellyel. Sajnos az utolsó nap a záró futamban korai rajtosak lettünk, amivel nem sikerült megelőznünk további két hajót, de a célunk az volt, hogy az első 15 között végezzünk, ami így is sikerült” – értékelte a versenyt Gyapjas Balázs. – „Amiken változtattunk, azok mind pozitívak voltak, mind a fock, mind az állítások. Gyenge és középszélben továbbra is az egyik leggyorsabbak vagyunk. Most a következő verseny a világkupadöntő lesz, ahol szintén kipróbálunk egy új grószt, hogy a világbajnokságra a lehető legjobb szettel tudjunk menni.” Amiben javulni szeretnének még, az az erős szeles krajcos sebesség.


A Litkey Botond–Rácz Levente kettős a verseny előtt a mezőny első felét tűzte célul, ezt végül nem sikerült elérniük, a 36. (abszolútban a 40.) helyen végeztek. „A verseny nagyon nehéz és kimerítő volt. Nem számoltunk ilyen erős mezőnnyel, így a várakozásainkhoz képest gyengébb eredményt sikerült elérni” – értékelték a versenyt. – „A sebességünk kevés ahhoz, hogy felépítsük a taktikánkat. Sokkal több edzésmunkát kell elvégezni a vízen, megfelelő edzőpartnerrel, amire eddig nem volt lehetőségünk, most azonban találtunk megfelelő és baráti edzőpartnert az egyik görög páros személyében.”


Az Európa-bajnokságon 2017 után ismét svéd győzelem született, a verseny közepétől már stabilan vezető Dahlberg–Bergström kettős révén.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!