Kerekded Kupa: nagyszerű verseny a vébéválogatón

A Kerekded Ifjúsági Kupán eldőlt, hogy a Jeney–De Jonghe kettős utazhat Texasba, a 29er vébére.

A Kereked Ifjúsági Kupa első napján az OP pályán egy, míg a 420, a Laser és a 29er pályán két futamot tartottak. Ennek a napnak a leálló szél, majd a másodfokú viharjelzés és a déli partról érkező viharfelhőből kicsapó nyomás vetett véget.

A második nap már három pálya volt kijelölve a versenyre, hiszen az RS Fevák szombati érkezésével megkapták a 29-er csapatokat párnak a 3-as pályára. Az Optimist osztály már 9 órakor elkezdte a versenynapot, míg a másik két pályán, a későbbi reggelit engedélyezve, 10 órakor kezdődtek a futamok. Az OP-sokat a reggeli 5-6 csomós keleties szél fogadta, amit enyhe lengésekkel, de rendben teljesítettek a hajók. Így az előző napi lemaradásukat gyorsan behozták a többi pályához képest. A különböző pályákon szinte egyszerre lehetett hallani a következő futamok figyelmeztető jeleit és beindult a gőzhenger. Volt, ahol az északiasodó szél miatt módosításokra volt szükség, így 2 futam rendezése vált lehetővé, míg mások – mint a 29-er – sikeresen lebonyolítottak 5 futamot.

A zárónapon a reggeli 6-8 csomós szél megadta az alapot egy futamokban gazdag versenynap eléréséhez. Az optimisteseknek, akik a legnépesebb mezőnyt alkották 112 fővel, sikerült 3 futamot teljesíteni ezen a napon. A Spartacus Vitorlás Egylet színeiben induló Vladiszavlyev Alexandar kiegyensúlyozott versenyzéssel mutatta meg, hogy a csopaki keletiben ő a legjobb.

A Laser 4.7-nek 5 futamot sikerült rendezni, ami Bagonyi Bálint győzelmét hozta a THE színeiben. A Laser radiálnak 7 futam ment le, ahol Obiekwe Mike lett a legjobb. A 420-as osztálynak megtartott 6 futam a dominancia jegyében zajlott, hiszen egy második helyes kiejtővel nyert a KYC színeiben induló Szalai Súta és Asperján Dénes páros. Az RS Feva első napi hiányzása mellett is 6 futam megtartásával büszkélkedhet a VGYE nyertes párosa, Őrszigety Botond és Náray Ágoston.

A 29-er osztálynál a tét az volt, hogy ki jut ki a texasi WS ifjusági világbajnokságra. A nagyon szoros, de mindvégig sportszerű küzdelmet hozó válogató a legutolsó futamának utolsó hátszelében dőlt csak el, hogy a Jeney Máté–De Jonghe Arthur kettős (78 pont) utazhat Texasba, négy ponttal megelőzve az ugyancsak remek formát mutató Kocsis Bálint–Pavlik András párost (82 pont). Mindkét csapat a Spartacus Vitorlás Egylet színeiben versenyzik, edzőjük Goszleth Marcell.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!