St. Barths Bucket Regatta, a karibi álom

Az alig fél évvel korábban ezen a vidéken pusztító hurrikánok nyomait teljesen eltakarítva várta St. Barthélemy szigete (röviden csak St. Barths) a világ legnagyobb szuperjachtjait kikötőjében a St. Barths Bucket Regattára.

Az 1986 óta megrendezendő verseny a kezdetektől fogva elsősorban közösségi esemény, amelyen a világ legelegánsabb szuperjachtjai meghívásos alapon vehetnek részt.

Az igazán exkluzív rendezvény fókuszában a kellemes hangulat és a vitorlázás maximális élvezete áll, tökéletes kulisszák és körülmények között. A versenyt kísérő társasági események napközben a tengerparton, esténként a magánvillákban legalább akkora (ha nem nagyobb) hangsúlyt kapnak, mint maga a vitorlásverseny.

A kellemes és látványos regattán 26 szuperjacht állt rajthoz 5 osztályban. Annak ellenére, hogy ezen a fantasztikus versenyen részt venni önmagában is ajándék, természetesen az egészséges versenyszellem is hatalmába kerítette az indulókat.

Az összesített győztes a 34 méteres Nilaya névre keresztelt szlúp volt, amely negyedmagával az A osztályban (művésznevén a Tengeri gazellák osztálya) szelte a habokat. A tavalyi győztes SPIIP jacht az idén a C osztály (a Tenger asszonyainak osztálya) 3. helyén végzett. A vitorlásokról csak szuperlatívuszokban lehet nyilatkozni, a képek többet mondanak talán minden szónál.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!