Jól sikerült Érdi Mári ausztrál edzőtábora

Háromhetes ausztráliai edzőtáboron és egy versenyen van túl a Laser Radiallal versenyző Érdi Mári, aki dobogós helyezéssel tért haza. Sok pihenésre nem lesz ideje, hiszen pár nap múlva Mallorca felé veszi az irányt.

Nagyon jól sikerült az edzőtábor, ahol az edzőmmel, Ian Ainslie-vel, a japán lánnyal és ausztrál edzőjével, Arthur Brett-tel, valamint és helyi ausztrál vitorlázókkal együtt készültünk – mesélte Érdi Mári a hunsail.hu-nak. A magyar olimpikon megemlítette azt is, hogy rendkívül profi, ugyanakkor szerény, kedves emberekkel volt együtt ebben a három hétben. Az egész csapat nagyon jól dolgozott együtt. A vitorlázók az edzés minden percében a maximumot nyújtották, ezért eléggé ki is fáradtak a harmadik hét végére.


Egy átlagos edzésnap során reggel bemelegítettek, ez körülbelül 30-40 percet vett igénybe. A vízre általában délután mentek és a vízi edzés 2-3,5 óráig tartott. Amikor kiértek a partra, leszereltünk, átöltöztek és utána volt a megbeszélés az aznapi edzésről az egész csapattal. „Nagyon szeretem a közös megbeszéléseket, mert sokat tanulok abból, hogy a többi vitorlázó mire figyel, mit érez és az edzők pedig, hogy mit látnak. A megbeszélés után hazatekertünk a kikötőből és otthon főztem magamnak vacsit, levezettem és mentem aludni. A könnyebb napokon egy biciklizést vagy kondiedzést is beillesztettem a napi programba” – tette hozzá Érdi Mári.


Az edzőtábor végén sor került egy versenyre, a nyugat-ausztráliai állami bajnokságra. Ahogy arról az Aquaonline.hu-n is beszámoltunk, Mári a fiúkkal összetett rangsorban a harmadik helyen végzett, a lányok között pedig a japán világbajnoki bronzérmes Manami Doi mögött második lett. „Most rövid ideig Magyarországon leszek, hétfőn már indulok Mallorcára edzeni, ott készülök az április elején sorra kerülő nagy európai versenyre, a Trofeo Princessa Sofiára, valamint az augusztusi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra” – mondta el Érdi Mári.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!