Rangos mezőny jön a Dragon-Eb-re

Jochen Schümann háromszoros olimpiai bajnok és Amerika Kupa-győztes német vitorlázó is itt lesz Balatonfüreden a május végén Balatonfüreden sorra kerülő Dragon-Európa-bajnokságon.

Schümann, akit a világ legsikeresebb vitorlázói között tartanak számon, taktikusként az egyik esélyes német hajót erősíti majd, és az sem kizárt, hogy az Eb előtt rendezendő nyílt magyar bajnokságon is vízre száll. „Schümann részvétele is jól mutatja, hogy milyen elképesztően erős mezőnyre számíthatunk a magyarországi világversenyen. A Dragon hajóosztályra jellemző, hogy különböző hajóosztályok legjobbjai is részt vesznek a versenyeken, mert a hajóosztály igen komoly kihívást jelent taktikai, hajóbeállítási és erőnléti szempontból is” – hangsúlyozta Náray Vilmos főszervező, a Magyar Dragon Szövetség elnöke.


Jochen Schümann 1976-ban a montreali olimpián finn dingi hajóosztályban még az NDK színeiben nyerte első olimpiai aranyérmét. Később a Soling hajóosztályban 1988-ban győzött, majd az 1996-os atlantai játékokon már az NSZK színeiben nyert. Négy évvel később Sydney-ben pedig csak hajszállal maradt le negyedik aranyérméről. Megszámlálhatatlan világ- és Európa-bajnoki címe mellett Schümann a 2007-ben America Kupát nyert Alinghi csapat sportigazgatója is volt.


De nemcsak Schümann személye a garancia az élvezetes versenyre. A jelentkezők között van már az Európa-bajnoki címvédő portugál Pedro Andrade, a többszörös világbajnok német Vincent Hoesch és az osztály nemzetközi szövetségének orosz elnöke, Vaszilij Szenatorov is. Az indulók között valószínűleg ott lesz Fa Nándor legutóbbi fölkerülő Vendée Globe versenyének egyik résztvevője, a holland Pieter Heerema és még sok egykori olimpiai, valamint világbajnoki dobogós vitorlázó. A magyarok pedig a Kis-Szölgyémi Ferenc, Kiss Tamás, Vezér Károly alkotta triónak szurkolhatnak majd, akiknek – ha kijön a lépés – dobogós esélyeik is lehetnek.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!