Miamiban szállnak vízre legjobbjaink

Kedden kezdődik a világkupa Miamiban, ahol a magyar versenyzők közül Érdi Mária, Vadnai Benjamin, Vadnai Jonatán, Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor áll rajthoz.

Szombaton voltunk kint harmadjára edzeni. A szél eléggé forgolódós és gyenge volt az elmúlt napokban, ugyanakkor a nap nagyon szépen süt. A futamok kedden kezdődnek és én már alig várom – mondta a Hunsail.hu-nak Érdi Mári.


Az élsportolók egyébként január elején beszéltek a portálnak az idei terveikről. Érdi Mári elmondta, hogy bár 2018-ban még U21-es versenyző lesz, de edzőjével, Ian Ainslie-vel úgy döntöttek, hogy már csak a felnőtt versenyekre koncentrálnak. A legfontosabb megmérettetésnek a dániai világbajnokságot mondta, mivel ott lehet megszerezni az olimpiai kvóták felét, Érdi Mári célja pedig, hogy ezek egyikét megszerezze.


Gyapjas Zsombor és Gyapjas Balázs az idén folytatják a korábban megkezdett munkát és szeretnének meglepetést okozni az aarhusi világbajnokságon. Hasonló tervekkel vágnak neki az idei évnek a Vadnai testvérek, Vadnai Benjamin és Jonatán is az olimpiai kvalifikáció megszerzését tartják a legfontosabb idei feladatnak.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!