Tengeralattjáróval rukkol elő az Aston Martin

2017. december 1.
Címkék :

A brit autógyár, az Aston Martin társult a Triton tengeralattjárókkal, hogy csúcstechnológiájú víz alatti luxusjárművet készíthessen. A projekt a Neptune nevet kapta.

Az Aston Martin a Monaco Yacht Show-n jelentette be, hogy a sikerrel debütált, 1,3 millió fontos motorcsónakját máris egy új projekt, méghozzá egy tengeralattjáró követi. A Neptune projekt célja összeházasítani a Tritonok merülési és működési tapasztalatait és tudását az Aston Martin designjával, anyagaival és tökéletes kivitelezésével.

A Triton Submarines elnöke, Patrik Lahey azt nyilatkozta, hogy mindig is nagy csodálója volt az Aston Martinnak, hiszen a márka a technológia iránti szenvedélyt, a mérnöki precizitást és az elegáns dizájnt képviseli.

Az új „játékszer” költsége négymillió dollár, de a tervek szerint évente csak tíz készül belőle. Vagyis megkérik az árat, cserébe viszont kicsi a valószínűsége annak, hogy egy hasonló jön majd szembe a tengerben.

A tervezés még korai szakaszban jár, de a jelek szerint a tengerjáró 1,8 m hosszú lesz, három ember tud szállítani, maximum háromcsomós sebességgel – olvasható az astonmartin.com oldalon.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!