Ez a világ legdrágább lakosztálya

2017. november 14.
Címkék :

Golyóálló ablaküveg, páncélozott ajtók, szeparált lift – és páratlan vízparti panoráma fogadja a vendéget, 510 négyzetméteren. Ez a naponta 670 ezer dollárba kerülő luxusparadicsom a genfi Hotel President Wilsonban található.

A szálloda egész felső emeletét elfoglaló Royal Penthouse Suite több mint 510 négyzetméteres, ahonnan csodás kilátás nyílik a Genfi-tóra, főképp az 58 négyzetméteres teraszról. Ide nem elég dollármilliomosnak lenni, azonfelül is fel kell mutatni valamit: nem árt, ha valaki nagyon híres, királyi sarj, netán államelnök, és ezért erős védelemre szorul. Ez a hatalmas lakosztály elsősorban királyok és elnökök számára készült, ha éppen rájuk esteledik, és nem repülnek még aznap vissza a hazájukba.


Az ablaküveg golyóálló, az ajtók páncélozottak, a lakosztály szeparált liften közelíthető meg, és természetesen a helikopter-leszállópálya sem hiányzik. A széf akkora, hogy egy ember is befér oda. A két fő hálószobán kívül 10 háló található, mindegyik márványpadlós és természetesen luxusbútorokkal van berendezve, és ugyanennyi a fürdőszobák száma is.


Az óriás tévék természetesen nem számítanak különlegesnek, de egy Steinway zongorával ellátott kisebbfajta hangversenyterem, vagy a teraszon elhelyezett teleszkóp, amellyel a csillagos eget lehet tanulmányozni, már igazán egyedi. A valódi műalkotások elvárhatók egy ilyen enteriőrben, ugyanúgy, mint a luxus wellness- és fitneszrészleg, valamint a személyzet magas szintű ellátása – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!