Thomas Coville lesz a 2023-as Bol d’Or Mirabaud nagykövete

A Genfi-tó regattáinak királynője egyszerre ígérkezik sportosnak és ünnepélyesnek. A szervezők remélik, hogy több mint 500 hajó gyűlik össze rá.

Alig több mint egy hónap múlva rajtol a 84. Bol d’Or Mirabaud a Société Nautique de Genève elöl. A Genfi-tó fesztiválja ezúttal is pazar eseménynek ígérkezik, egyesek számára kemény versennyel, mások számára pedig kellemes vitorlázással – a legénységek céljaitól függően.

Thomas Coville – aki 2016-ban megdöntötte a föld körbevitorlázásának rekordját – lesz a nagykövete ennek a 84. kiadásnak, amelyen a TF 35 Ylliam hajója fedélzetén vesz részt: „A hegyek között vitorlázni, felnézni a csúcsokra, közelebb kerülni egy olyan természeti közeghez, amely úgy magával ragad, mint kevés hely a világon. Mindezt egy olyan verseny keretei között, ahol csúcsgépek és túravitorlások, profik és amatőrök mérik össze a tudásukat – akik mindenekelőtt szeretik a tavukat és a hegyeiket. Ebben szeretnék osztozni velük, ezért jövök el a Bol d’Or 2023-ra, távol a nyílt tengertől és az óriási hullámoktól”.

Thomas Coville nemcsak versenyzőként indul a Bol d’Or Mirabaud-on, de jelen lesz az esemény kulcsfontosságú pillanataiban is, többek között a sajtótájékoztatón, valamint az SNG megnyitóján és a díjkiosztón.

„A Bol d’Or Mirabaud számára komoly megtiszteltetés, hogy Thomas Coville-t köszönthetjük az esemény védnökeként – mondta Yann Petremand, a szervezőbizottság elnöke. –Tapasztalt vitorlázó, aki kivételes eredményekkel, köztük számos szólórekorddal büszkélkedhet, és generációjának egyik legkülönlegesebb szkippere. Izgatottan várjuk részvételét a 84. regattán!”

A BOM 2023 beharangozója:

YouTube video

A BOM versenyfaluja június 9-én délutántól június 11-én estig tart nyitva. A tóparti terület sok standnak ad otthont, lesz három koncert, büfék, szórakoztató programok – mindez egyedülálló környezetben. A belépés ingyenes, a szervezők örömmel várják a családokat, baráti társaságokat, a tó szerelmeseit és bárkit, aki kíváncsi az eseményre.

Christian Wahl, a 2022-es verseny győztese egy Decision 35-ös fedélzetén, a Mirabaud Sailing Squaddal együttműködve Double You Team nevű legénységével – három fiatal női vitorlázó és olimpiai érmes, akiket Shirley Robertson készít fel – igyekszik megvédeni címét. A Bol de Vermeilért folytatott esetleges párharc a magyar Libera Raffica és Jean Psarofaghis télen átalakított Psaros 40-es hajója között szintén érdekesnek ígérkezik.

(fotók és forrás: boldormirabaud.ch)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!