Újabb állomásához érkezett a Nádas Kupa

A Nádas Kupa Sorozat ötödik állomásaként Agárdon rendezték meg a VVSI Vadliba Kupát, ahol 54 hajós optimistes mezőny jött össze nyolc klubból. A versenyt Csőregh Mihály, a THE vitorlázója nyerte.

A Velencei-tavi Vízi Sport Iskola (VVSI) az idén rendezői oldalon is bekapcsolódott a Nádas Kupa-sorozatba, a versenyüket a VVSI versenyrendező motorosa, a Vadliba után nevezték el. A megmérettetésen szombaton négy sikeres futamot rendeztek, míg vasárnap a viharos szél miatt nem sikerült újabb futamot megtartani.


A Vadliba Kupát Csőregh Mihály (THE) nyerte, a második helyen P. Szolomayer Balázs (VVSI), a harmadikon pedig Bite Pál (Kereked) végzett.


A Nádas Kupa-sorozat célja, hogy elősegítse a kezdőbb szintű, utánpótláskorú résztvevők lépcsőzetes bekapcsolódását a vitorlásversenyzésbe és a helyi régiónként szervezett kisversenyekkel hozzájáruljon a hazai klubbázisok szélesebb körű fejlődéséhez, valamint a természet szeretetére nevelje az ifjúságot. A Nádas Kupa következő állomása az MVM Süllő Kupa lesz Balatonfüreden, szeptember 8–9-én.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!