Rekord: Seve Jarvin tizedik világbajnoki címe a 18 lábas osztályban

A címvédő Andoo (John Winning Jr, Seve Jarvin, Sam Newton) nyerte a hetvenharmadik JJ Giltinan Bajnokságot az ausztráliai Sydney-ben.

Az Andoo második helyen végzett az utolsó futamban, de ez bőven elég volt ahhoz, hogy a csapat 25 ponttal, győztesként zárja a bajnokságot – kilenc futamból négyet megnyerve. Második lett a Finport Finance (Keagan York, Angus Williams, Phil Marshall) 31 ponttal, őket követte a Smeg (Michael Coxon, James Dorron/Ricky Bridge, Tom Anderson) 33, a Rag & Famish Hotel (Harry Price) 36, a Big Pete (Sean Langman) 38 és a Yandoo (John Winning) 40 ponttal.

Az Andoo legénysége (balról jobbra):
Sam Newton (vordeck) immár nyolcszoros JJ Giltinan-bajnok, korábban tagja volt a 2013-as America’s Cup-győztes Oracle Team USA-nak.

Ifjabb John Winning (kormányos) a 2022-es Rolex Sydney Hobart Race győztese (Andoo Comanche), korábbi 29er-világbajnok.

Seve Jarvin a mostanival együtt tíz JJ Giltinan-bajnokságot nyert (nyolcat kormányosként, kettőt schottosként), ezzel toronymagasan vezeti a regatta örökranglistáját.

A teljes nevén Winning Group JJ Giltinan 18ft Skiff Championship regatta 2023-as kiadását két német és egy japán csapat tette nemzetközivé, közülük a Black Knight (Heinrich von Bayern, Thomas Martin, Andy Martin) trió volt a legeredményesebb, hatvanöt ponttal kilencedik helyen végezve a huszonnégy hajós mezőnyben.

(forrás: 18footers.com, fotók: Michael Chittenden, Christophe Favreau)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!