Megjelent az Aqua Magazin 2024-es tavaszi száma!

Már kapható az Aqua Magazin legújabb száma. Keresse a kiemelt újságárusoknál és a benzinkutakon!

Újra rengeteg érdekes témát és írást kínálunk Olvasóink számára a vitorlázás világából. Az élvezetes cikkek mellé pedig a megszokott módon szemet gyönyörködtető fotók közül válogattunk legfrissebb lapszámunkban.

Ízelítő a tartalomból:

Egy igazi világsztárral készítettünk interjút: az ausztrál William Ryan a 470-es hajóosztály királya öt világbajnoki címmel és egy olimpiai arannyal. Jelenleg a Sail GP-ben a svájci csapatot erősíti honfitársa, Nathan Outterdige oldalán. A 470-es hajóosztállyal pedig Ruják István tollából külön cikkben is foglalkozunk.

Beszélgettünk Goszleth Marcel magyar világbajnok vitorlázóval, aki a kezdetektől tagja volt a tavaly az SSL Gold Cup-on győztes magyar csapatnak, de mesél az olimpiai részvételről, az edzősködésről és a Wild Joe-val elért sikerekről is.

Nagy reményekkel tekintünk a párizsi olimpia elé, ahol Érdi Mária és Vadnai Jonatán képviseli a piros-fehér-zöld színeket. Holczhauser András, az MVSZ főtitkára mesélt lapunknak az előkészületekről és a célkitűzésekről.

Az elmúlt időszak nagy tengeri versenyei ezúttal is helyet kaptak a lapban, sorra vesszük a RORC Caribbean 600, a St. Maarten Heineken Regatta, a Sail GP és a Global Solo Challenge történéseit. Külön kitérünk a földkerülő megmérettetések különlegességeire, ezen belül is Charles Caudrelier nagyszerű teljesítményére. Külön említést érdemel Cole Brauer, a 29 éves amerikai vitorlázó, aki a Global Solo Challenge mezőnyében a legfiatalabb, és az egyetlen nő. Ráadásul az első amerikai nő, aki egyedül vitorlázva, külső segítség és kikötés nélkül kerülte meg a Földet. Külön cikkben foglalkozunk az offshore vitorlázással, illetve fel lehet-e készülni, és ha igen, hogyan a nyílt tengeri, óceáni hajózásra.

Megkérdeztük a nagy klubokat, mit is jelent az évente megjelenő egyesületi rangsor.

A Balatont körbejárva bemutatjuk a West Open Trophyt és Alsóörs új kikötőit.

A szkippertippek mellett a charterhajó-kölcsönzésben is adunk jótanácsokat Olvasóinknak.

A legszebb luxusjachtok közül csodálatos képeket mutatunk a Zemiről és a Sparta-ról.

Legendák nyomában rovatunkban az Antarktisz felfedezéséről olvashatnak, az utazási célpontok közül pedig a Dodekanészosz-szigetekre hívjuk fel a figyelmet.

Hajóbemutatók: Lex Boats, Invictus Capoforte FX190, SX200, Molabo.

Cégbemutató: Prestige

Fizessen elő az Aqua Magazinra, hogy minden megjelenést házhoz kapjon!

Kellemes olvasást!

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!