Kilátónéző túra lesz a Tisza-tavon a hétvégén

2024. szeptember 23.
Címkék :

Bölömbika, Fattyúszerkő, Küszvágó csér, Lábasház, Tiszavalki és Óhalászi szinte minden kilátóját érinti a szeptemberi túra útvonala.

A Magyar Evezős Szövetség Rekreációs és Szabadidő Bizottság, a Külker Evezős Klub Óbuda és a GyeREKreáció Sport- és Közösségfejlesztő Egyesület a Magyar Vízitúra Szövetség Támogatásával szeptember 28–29-én a Tisza-tavon megszervezi az első I. Tisza-tavi kilátó tourtúra evezős rendezvényét, melyre az egész országból várják az érdeklődőket.

A túra-verseny két napon át négy távon várja a látogatókat:
Szeptember 28., 1 nap
– rövid táv: Sarud – Bölömbika kilátó – Sarud, táv hossza: kb. 6 km
– középtáv: Sarud – Bölömbika kilátó – Fattyúszerkő kilátó – Küszvágó Csér kilátó – Óhalászi kilátó – Sarud, táv hossza kb. 18 km
– hosszú táv: Sarud – Bölömbika kilátó –Tiszavalki-kilátó –Fattyúszerkő kilátó – Küszvágó Csér kilátó – Óhalászi kilátó – Sarud, táv hossza kb. 30 km

Szeptember 29., 2 nap
Sarud – Dinnyéshát – Kisköre Lábasház – Jóreménység-sziget – Sarud, táv hossza kb. 24 km

A versenyen a megadott kilátókat kell felkeresni és meglátogatni, ahol az egyes ellenőrző pontokon áthaladva lehet játékban maradni. A versenyre túránként és személyenként 4000 forint a nevezési díj, az oktatásban dolgozók számára ingyenes a részvétel.

A verseny további részletei és a nevezés megtalálható ide kattintva.

fotók: termeszetjaro.hu, gotourist.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!