Hatvanéves lett a klasszikus sportmagazin

2021. április 28.
Címkék :

A Finnfare a Finn vitorlásosztály szerves része már hatvan éve. 1961 áprilisában jelent meg először, és mindig élen járt abban, hogy a hajóval, a versenyekkel, az eseményekkel kapcsolatos híreket, véleményeket közzé tegye.

Az olvasók 1961-ben (és utána még sokáig) csak a Finnfare-ből értesülhettek a versenyekről, ahogy a hősökről is csupán ott lehetett olvasni, netán képet látni róluk. A magazin egyúttal dokumentálta az osztály és az olimpiai játékok közös történetét.

A 2021. áprilisi kiadás a százhatvanhetedik azóta, hogy az amerikai Fred Miller útjára indította a lapot. Vele együtt tizenegy szerkesztő irányításával majdnem négyezer oldalt töltött meg a tartalom. És bár sokan javasolták, hogy a Finnfare-nek csak digitális kiadása legyen, még a legutóbbi közvélemény-kutatások is azt mutatták, hogy az olvasók többsége ragaszkodik a nyomtatott verzióhoz. Úgy tűnik, szeretik egy évben háromszor arra kinyitni a postaládájukat, hogy ott van benne az újság, szeretik kézbe venni azt.

Az aktuális számban megtalálható két, Tokióba készülő olimpikonnal (Alex Kokumai, Luke Muller – ők láthatók a címlapon) készült interjú, ahogy megtekinthető 14 korábbi címlap, amelyek bemutatják, miként is festettek azok az olimpiai beszámolók. A harmadik oldalon pedig dr. Hajdu Balázs, a Nemzetközi Finn Osztályszövetség magyar elnökének előszava olvasható.

A Finnfare születésnapi száma digitális formában.

(forrás: EuroSail News, fotók: issuu.com; vdocuments.com; Vilamoura Sailing)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!