Megvan az olimpia új időpontja

Július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart 2021-ben a tokiói olimpia – erről állapodott meg egymással a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Tokió városa és a japán kormány. A döntés a magyar vitorlázók számára kedvező.

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára elmondta, hogy a magyar vitorlázók számára kedvező döntés született, mivel így az olimpiai vitorlásversenyekre ugyanabban az évszakban és időpontban kerül sor, amire a versenyzőink már korábban is készültek. A vitorlázás időjárásfüggő sport, az eredményeket nagyban befolyásolják a helyi szél- és áramlásviszonyok, ebben nem lesz érdemi különbség ahhoz képest, amit a magyar vitorlázók az előolimpiai versenyeken, Enosimában már megtapasztaltak.

A főtitkár hozzátette, hogy a NOB döntése alapján már el lehet kezdeni az olimpiára kvótát szerző magyar élsportolók (Berecz Zsombor – Finn dingi, Érdi Mária – Laser Radial, Vadnai Benjamin – Laser Standard) és a kvótára még esélyes vitorlázók ( Vadnai Jonatán – Laser Radial, Gyapjas Balázs és Zsombor – 470) felkészülési programjának részletes újratervezését. A hosszabbított felkészülést a Magyar Vitorlás Szövetség minden rendelkezésére álló eszközzel támogatja majd – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!