A Balatonnál felkészültek a strandszezonra

2023. június 11.
Címkék :

Felkészültek az idei strandszezonra a balatoni önkormányzatok. A balatonlellei Napfény strandon az utolsó simításokat végezték, és Balatonbogláron is dolgoztak a szakemberek, a Platán strandot csinosították.

Egyelőre munkagépektől volt hangos a balatonlellei Napfény strand. A gépek több mint 1600 köbméternyi homokot mozgattak meg, hogy tengerparti hangulatot varázsoljanak a településre. Balatonlellén 2006 óta létezik a különleges homokos borítású partszakasz, amelyet igyekeznek folyamatosan megújítani és a strandszezonra teljesen rendbe hozni.

Balatonlellén a szabadstrandokkal együtt több mint 100 millió forint pályázati pénzből korszerűsítették a fürdőhelyeket. A Napfény strandon a főbejárat térburkolata újult meg, és a padok szépültek meg. Egy évtizedben nem változtattak a fizetős strand belépőjegyeinek árán, az idén azonban 15 százalékkal megemelték.

Balatonbogláron is felkészültek az első nyári hétvégére. A Platán strand zöldfelületén dolgoztak a fűnyíró traktorok. Néhányan már a plédeket is leterítették a vízpartra, és élvezték a napsütést, a bátrabbak pedig a vízbe is bemerészkedtek. A város mind a hat strandját (így a Jankovich-telepen találhatót is) ingyen használhatják a hozzájuk látogatók, a parkolásért viszont az idei évtől már fizetni kell. Azért, hogy a fürdőhelyeket továbbra is ingyen használhassák a turisták, muszáj volt bevezetniük a fizetős megállást – írta a sonline.hu.

képeink illusztrációk

fotók: dailynewshungary.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!