Az Extreme Sailing nyerte az emlékversenyt

Az Extreme Sailing Team nyerte az idei Horváth Boldizsár-emlékversenyt, 50 percen belüli idővel.

Ragyogó napsütésben zajlott a BYC hagyományosan Kékszalag előtti vasárnap megrendezendő Horváth Boldizsár-emlékversenye, amely remek felkészülési lehetőséget nyújtott a csütörtökön rajtoló tókerülő versenyhez. A füredi rajtot követően 34 hajó vágott neki a Paloznak–Tihany–Hajógyári-öböl–Füred versenypálya teljesítésének. A meglehetősen pörgős, időnként leálló, időként pöffös szélviszonyok között remek lehetőség kínálkozott a különféle technikai manőverek gyakorlására.


A verseny során most először weben is figyelni lehetett, hogy hol tart a mezőny. A hajók követése a kiosztott, hajókra rögzített érzékelők segítségével, az Antenna Hungária idén tavasszal kiépített LoRA-alapú IoT-hálózatán keresztül valósult meg.


A többtestű hajóknál az Extreme Sailing Team 49 perc alatt teljesítette a távot, a második és harmadik helyért pedig ádáz küzdelmet vívott a Black Jack és a The Red, amelyből végül a Black Jack került ki győztesként, 10 mp előnnyel.


A leggyorsabb egytestű hajó abszolútban a Voodoo lett. Yardstick I. első helyezett a Sinbad, második a Rose, harmadik az Új Vízöntő. Yardstick II.-ben első lett a Kistutti, második a Szirákó, harmadik az Aquamarin. Yardstick III. osztályban első helyezett a Concerto, második az Eörni, harmadik a Lucifer.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!