Kielben versenyeznek legjobbjaink

Elkezdődtek az olimpiai osztályok versenyei a hagyományos Kieler Wochén. Érdi Mári Laser Radiál osztályban, illetve a Vadnai testvérek Laser Standardben indult.

Nagyon gyenge, nyugati 4-6 csomós szélben zajlottak a futamok a lasereseknek. Laser Standarben az egyik csoport teljesítette mindkét futamát, de a másik háromnál lelőtték a második menetet, majd hosszas várakozás után északkeleti, szintén gyenge szélben ők is levitorlázták az első napra tervezett penzumot.


Érdi Mári a 69 hajós mezőnyben egy 12. hellyel kezdett, aztán a második futamon fekete zászlós rajtnál négy másik hajóval együtt korainak ítélték az indulását, és kizárták. Így jelenleg 43. helyen áll összetettben.

Laser Standardben 132-en versenyeztek. A Vadnai testvérek két külön csoportba sorolva jól vitorláztak, mindkét futamon szinte azonos teljesítményt produkálva. Az összetett listán Benjamin egy ponttal előzi öccsét, Jonatánt a 12–13. helyen. Joni egy remek 3. hellyel kezdett, míg Benjamin mindkét futamon az első tízben végzett (9., 5.).

A Kieler Woche nem ezekkel a futamokkal kezdődött. A múlt héten futott a Repülő Hollandi-mezőny. Majthényi Szabolcs és Domokos András 2. helyen végzett a német Lüdtke–Schaefers kettős mögött a 24 hajós, javarészt német hollandisok mezőnyében.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!