Horvátországban vízre száll az Uber

Miután a nagyobb és kisebb városokat, illetve a házhoz szállítási piacot is meghódította, az Uber most vízre száll: Uberboat néven Horvátországban vízi taxikat kínál az alkalmazás.


A Dalmát tengerparton június 26-tól érhető el Uberboat motorcsónak-szolgáltatás, amely Split, Hvar és Dubrovnik térségét fogja ellátni. Első körben két szolgáltatást kínál az Uberboat: reptéri transzfert vagy kirándulást. A transzfer Split Divulje reptere és Hvar sziget között lesz elérhető, normál nyolcfős hajó esetén 352 eurós szabott áron, tizenkét személyes hajó esetén pedig 493 euróért.

A másik lehetőség fél- vagy egynapos kirándulás Splitből, Hvarból és Dubrovnikból, amelynek célja a környező szigetek felderítése. Az utasok előre meghatározott időre bérlik a hajót, és az útitervet is maguk készíthetik. A pontos ár az útitervtől függ, de egész napos program esetén az induló ár 980 euró.

Az Uberboat nem az első ötlete az Ubernek arra, hogy nagy forgalmú helyeken kiváltsa a tömegközlekedést, azaz Horvátország esetén a menetrend szerinti komp- és hajóközlekedést. Thaiföldön, Indonéziában és Indiában Ubermoto néven motortaxit hívhat, aki gyorsan szeretne eljutni céljához – írta a travelo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!