Fejlesztik a vitorlásturizmust

Világszintű sportesemények, rendezvények lebonyolítására is alkalmas kikötőt építenének Balatonfüreden a kemping területén, amelyhez a város egy közel 1,5 hektáros területtel és 200 millió forint támogatással járul hozzá.

Az összesen 1,7 milliárdos balatonfüredi megállópont fejlesztése keretében a város a sportági szakszövetségekkel közösen egy 150 hajó fogadására alkalmas kikötői fejlesztést tervez megvalósítani. A fennmaradó összeget a Magyar Vitorlás Szövetség és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség pályázati forrásból biztosítja. A beruházás kivitelezése 2017 októberében kezdődhet el.

A kormány döntése szerint a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) – a Bejárható Magyarország programhoz kapcsolódva – az aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztésére európai uniós támogatásban részesül. Az MVSZ sikeres pályázatának eredményeképpen eszköz és aktív turisztikai hálózat, valamint Balatonfüred városával együttműködésben egy balatonfüredi megállópont fejlesztésére kerül sor.

A projekt első ütemében 13 Balaton-parti és öt Balatonon kívüli helyszínen lesznek fejlesztések. A kikötők hálózatba kapcsolásával, minősítési rendszerének kialakításával és egy megvalósítandó online információs rendszerrel 11 megyében lesz elérhető a vitorlázás a turisták számára – írta a hvg.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!