Júniusban újra Nemzeti Regatta

2017. március 21.
Címkék :

Március végéig jelentkezhetnek az ország települései a Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja elnevezésű kétnapos rendezvényre, amelyet a június 10–11-i hétvégén rendeznek meg Siófokon.

A részt vevő városok a vitorlázás örömét versenyszellemben élhetik át, sárkányhajófutamon vehetnek részt, valamint a parton felépített pavilonokban bemutathatják településük turisztikai, gasztronómiai és kulturális értékeit.

„Az első Nemzeti Regattát egyöntetű lelkesedés övezte a különféle szereplők, szervezetek részéről, a több ezer fős rendezvényt szeretettel fogadták szűkebb és tágabb környezetünkben, emellett a média részéről is kiemelt érdeklődés kísérte. A visszajelzések alapján teljesült a kitűzött cél: sikerült örömet szerezni az idelátogatóknak, a résztvevők jól érezték magukat Siófokon, ahol két napig minden a vitorlázásról, a vízről és a gondtalan jókedvről szólt” – mondta Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

Kollár József

A Nemzeti Regatta egyik védnöke, Balassa Balázs, Szigliget polgármestere, a Balatoni Szövetség elnöke elmondta: „Ez a rendezvény is bizonyítéka annak, hogy egy jó ötlet, amely mellé társult egy színvonalas szervezés, milyen sok embert tud megmozgatni. Ez elsősorban nem egy verseny, számomra inkább a települések seregszemléje, ahol lehetőség nyílik értékeink bemutatására.”

A Nemzeti Regatta a vitorlássport kétnapos kipróbálása és népszerűsítése mellett kiemelt turisztikai és marketingszempontokat szem előtt tartva országimázs-építő, mert a Siófokra látogatók egy hétvége alatt az ország legszebb helyeit, különlegességeit és értékeit is megismerhetik a színpadon és standokon zajló bemutatkozások révén. A településekre jellemző ételkülönlegességek, borok kóstolására a Települési ízek versenye ad lehetőséget az egyedi arculatokkal kialakított sátorpavilonokban.

Érdemes tehát az ország településeinek és lelkes szurkolótáboruknak ezt a hétvégét Siófokon tölteni, mert míg az amatőr csapatok a vitorlásokkal a vízen versenyeznek, addig a szárazföldön íz- és programkavalkád, közkedvelt együttesek várják a résztvevőket és kilátogatókat. A rendezvény háziasszonya az idén is Ördög Nóra, házigazdája Borbély Ferenc lesz. A gyermekeket kézművesprogramok és Varázshajó várja. Az egészséges életmód jegyében pedig szűrővizsgálatokon és tanácsadásokon lehet részt venni.

Mivel a Nemzeti Regatta az év egyik legjelentősebb kulturális és szezonindító eseménye, így Siófok város ismét a kezdeményezés mögé állt. A városmarketing szlogenjei stílszerűek: „Ha hétvége, akkor Siófok!” és „Itt kezdődik a Balaton”.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!