Felül kellett írni a 2024-es női párosverseny világbajnokság naptárát

A Women’s World Match Racing Tour március 22-én jelentette be, hogy elmaradnak az Annapolisba és San Franciscóba tervezett versenyek.

Az áttervezett versenynaptár négy eseményt tartalmaz, köztük a két hete bejelentett új női versenyt Bermudán, októberben. A két tavaszi amerikai fordulót – bár a szervezők mindent megtettek, hogy népszerűvé tegyék őket – a regisztrált csapatok kis létszáma miatt kellett törölni: „Nagy kár, hogy az annapolisi Santa Maria-t és a San Franciscó-i Casa Vela-t idén le kellett mondani” – nyilatkozta James Pleasance, a WMRT ügyvezető igazgatója. „Mindkét esemény rendkívül sikeres volt tavaly, és őszintén reméljük, hogy 2025-ben újra a Touron üdvözölhetjük őket. Az idei meglehetősen sűrű év a női vitorlázás számára, főleg a párizsi olimpia és az első Női America’s Cup miatt, így a vitorlázók és a csapatok számára az időbeosztás komoly kihívást jelentett.

A 2024. évi női versenynaptárba bekerült az újonnan bejelentett bermudai női regatta is, amelyet az idén hetvenegyedik kiadását megérő Bermuda Gold Cup – a World Match Racing Tour alapító eseménye – idején rendeznek meg.  A kombinált versenyt a szezon későbbi időpontjára (okt. 29. – nov. 3.) ütemezték, hogy a barcelonai America’s Cup után kerüljön sor rá.

„Elképesztő tempóban gyarapodnak a nők lehetőségei a vitorlázásban. Amikor a WIM sorozat 2013-ban elindult (ebből lett 2022-es újraindulásakor Women’s World Match Racing Tour), határozott célja volt, hogy növelje és erősítse a nők lehetőségeit a párosversenyzés, illetve a versenyvitorlázás minden szintjén. Ez az év azt mutatja, hogy elérjük ezeket a célokat, és 10 év után biztató látni, hogy a nők számára ennyi új lehetőség nyílik a vitorlázásban. Csak az elmúlt két évben több mint 200 női vitorlázó vett részt a Touron.”

A Women’s World Match Racing Tour 2024-es, frissített versenynaptára:

Santa Maria Cup, Eastport Yacht Club, Annapolis, USA, április 23-26. – TÖRÖLVE

Casa Vela Cup, St. Francis Yacht Club, San Francisco, Usa, május 2-4. – TÖRÖLVE

Normandy Match Cup, Le Havre, Franciaország, május 17-20.

Nordea Womens Trophy – Match Cup Sweden, Marstrand, Svédország, július 1-6.

Kdy Women’s Match Race, Royal Danish Yacht Club, Skovshoved, Dánia, szeptember 5-8.

Bermuda Women’s Trophy, Hamilton, Bermuda, október 29. – november 3.

Women’s World Match Racing Tour:

YouTube video

fotók és forrás: womenswmrt.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!