A legújabb, 24 méter alatti jachtok – második rész

Káprázatos belső terek, dinamikus hajótestek, nyers erő és finom elegancia: a 12-24 méteres szegmensben minden jelen van. Körkép.

Az előző részben: Bluegame BGM75, Van der Valk Edge 65, Predator 55, Nordhavn 80, Windy SR38, Azimut Magellano 60

Pearl 82

Apró csalás, hogy a hajó csak a vízvonalával fér be 24 méter alá, cserébe természetesen igencsak tágas tereket kínál. Megemelt kormányállása, a körbejárható fedélzetek, az öt saját fürdőszobás vendégkabinja és a három főnyi legénység számára kialakított hely igazi nagyhajós érzetet kelt.

Princess Y80

Az Y sorozat közepén elhelyezkedő Princess Y80 a széria jellegzetes eleganciáját kínálja, a ravasz „végtelen kokpit” kanapés pihenőből egy gombnyomással étkezővé alakítható. A flybridge felszerelhető bárral, vagy játékok tárolására használható – a hátsó napozópad alatt pedig egy daru rejtőzik.

Pardo 75 T-Top

Egy évvel a 23 méteres modell piacra dobása után a Pardo elkészítette a „walkaround” dizájn új változatát. A lehajtható szárnyak és az akár három, egyenként 1000 lóerős IPS-hajtómű ismét opció, de ezúttal a vendégek biztosan élvezhetik a karbonkompozit T-tető árnyékát. A legnagyobb motorcsomag 36 csomós végsebességet biztosít.

VanDutch 75

A ravennai Burdisso Capponi Yachts&Design stúdió a VanDutch zászlóshajójának tervezése során kortárs mediterrán esztétikát alkalmazott. A 22,3 méteres hajó 2024 végén csobban majd a vízbe, standard elrendezése egy nyitott konyhát tartalmaz, hátul egy tulajdonosi és egy kétágyas kabinnal, elöl VIP-lakrésszel. Más konfigurációban a kétágyas kabin feláldozásával nagyobbá tehető a tulajdonosi lakosztály, íróasztallal, kanapéval és öltözővel.

Horizon V74

A jól bevált V68-as hajótestére épült, a tajvani hajógyárból tavaly tavasszal kikerült első V74-est Ausztráliába szállították. A hajót az ottani körülményekhez igazították, zárt felső fedélzettel és négy vendégkabinnal. Bőséges a térkínálata, márványburkolatú, „vidéki” stílusú konyhával és tévénézésre (is) szolgáló étkezővel. A hidraulikus úszóplatform egy 450 kilogrammos kismotorost is elbír, míg a strandklubot társalgó ülésekkel és bárral szerelték fel.

wallyrocket51

A Wally szeret azzal hencegni, hogy 20 évvel előrébb jár, mint a konkurencia, és a márkánál remélik, hogy az új wallyrocket51 ismét ennek bizonyítékát adja. Bár a hajógyár rengeteg gyors versenyhajót épített már, ez az első alkalom, hogy one-design jachtot álmodott meg. A Wally nem kertel: a wallyrocket51-et a valaha épített leggyorsabb vitorlásának nevezi. És bár rövidebb, mint a TP52, az ultrakönnyű karbon rétegrendnek és a kifinomult hajótestnek köszönhetően képes lesz megelőzni a nagyobb hajókat.

Folytatjuk…

fotók: pardoyachts.com, pearlyachts.com, princessyachts.com, vandutch.com, horizonyachtusa.com, wally.com

forrás: Boat International

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!