Még mindig lehet vonattal, kényelmesen utazni Horvátországba

2023. szeptember 6.
Címkék :

A Splitbe közlekedő Adria InterCity az idén is rendkívül népszerű volt, az utazók száma augusztus végéig meghaladta a tavalyi szezon teljes utasszámát. Az IC-vel szeptember végéig lehet eljutni a horvát tengerpartra.

Augusztus végéig több mint 12 ezer utas vásárolt jegyet a Budapest és Split között közlekedő Adria InterCityre, hogy elutazzon a horvát tengerpartra. Ez a szám jóval több mint tavaly az egész szezonban volt, a két évvel ezelőtti utazásszámnak pedig a kétszeresét is meghaladja. Az utasok kétharmada már a tavaszi elővételes időszakban megvásárolta a jegyét, az online jegyváltási lehetőséggel pedig minden másodikuk élt az szezonban.

A Lonley Planet által Európa 10 legszebb vasúti útvonala közé tavaly beválogatott nemzetközi járat nem állt le a nyár végével. Szeptember végéig még kedvező árú jeggyel lehet vele eljutni az Adriai-tenger partjára. Az IC szeptember 27-ig Budapestről minden kedden, pénteken és vasárnap indul, visszafelé, Splitből pedig hétfőn, szerdán és szombaton.

A Keleti pályaudvarról 18.45-kor gördül ki és az éjszakai utazás után 9.44-re érkezik Splitbe. Visszafelé 17.55-kor indul Splitből, Budapestre másnap 9.35-re érkezik. Az IC-re Budapesten (Keleti pályaudvar és Budapest-Kelenföld) kívül Székesfehérváron, Siófokon, Fonyódon, Balatonszentgyörgyön, Nagykanizsán és Gyékényesen lehet fel-, illetve leszállni. A vonatban a magyar vasút egyik legelegánsabb étkezőkocsija közlekedik.

A fekvőhelyes kocsikba, hatágyas fülkébe fejenként 49, négyágyas fülkébe 59 eurótól váltható jegy, míg a hálókocsis utazás jegyára 64 eurótól indul.

Irány a tenger – vonattal!

YouTube video

fotók: marriott.com, czechrails.com, seat61.com, visitsplit.croatia.hr

forrás: turizmus.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!