Így lehet kényelmesen és könnyen elutazni a horvát tengerpartra

2023. április 15.
Címkék :

Ezen a nyáron is elindul Splitbe a MÁV-Start éjszakai járata, az Adria InterCity. A 2022-ben a The Guardian által Európa 10 legjobb vasúti élményutazása közé választott járat június 9-től szeptember 30-ig heti három alkalommal közlekedik.

A tavalyi évhez képest újdonságként – főszezonon kívül is – heti háromszor közlekedik a vonat június 17-ig az előszezonban, majd augusztus 28-tól az utószezonban. Budapestről minden kedden, pénteken és vasárnap, Splitből minden hétfőn, szerdán és szombaton indul az Adria InterCity. Az Adria InterCity fedélzetén 2021-ben a járványhelyzet ellenére 5500 utast üdvözölt a vasúttársaság, ám tavaly megduplázódott az utazásszám, 119 00-an választották a közvetlen vasúti élményutazást Budapest és Split között. Harmaduk, közel 4300 utas a magasabb kategóriájú, komfortosabb hálókocsikba váltott jegyet.

Az idén az utazás kényelmesebbé és zavartalanabbá válik a határellenőrzés megszűnésével. Horvátországban pedig a későbbi érkezések és a korábbi indulások adnak lehetőséget több pihenésre az utazás alatt. Az InterCity Split központjába érkezik, az óváros és a kikötő közvetlen szomszédságába. A 789 kilométeres táv nagy részét át lehet aludni, így az utazás nem fárasztó a család, a társaság egyetlen tagja számára sem.

A járat minden kocsija légkondicionált, a fülkékben pedig konnektorok is találhatók.
Ebben a szezonban sem hiányzik a vonatból a magyar vasút egyik legelegánsabb étkezőkocsija, amelyben az Utasellátó széles étel- és italkínálattal vár mindenkit egy kellemes reggelire vagy vacsorára. A hálókocsiban utazók a reggelijüket itt vagy a fülkéjükben is elfogyaszthatják. A kocsi a mintegy 15 órás utazás teljes ideje alatt nyitva tart, így a társaságra, beszélgetésre vágyók a többi utas zavarása nélkül is kellemesen tölthetik estéjüket. Emellett minden utast este ásványvízzel és édességgel, reggel pedig meleg itallal, gyümölcslével és reggelivel kínál a vasútvállalat.

A járaton mindenki megtalálhatja a neki megfelelő szolgáltatást, akár a kedvező ár, akár a minőség a legfontosabb. A hat- és négyágyas fekvőhelyes kocsikba fejenként 39 eurótól elérhetők az ajánlatok. A párokat és a kisebb családoknak az egy-, két- és háromágyas hálókocsifülkékbe már 54 eurótól foglalhatók jegyek – írta a mavcsoport.hu.

fotók: mavcsoport.hu, index.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!