Tethys – Luxusjacht felfedezőknek

2023. szeptember 21.
Címkék :

A genovai hajógyár, a Tankoa Yachts bemutatta legújabb projektjét, az 50 méteres felfedező luxusjachtot, a T500 Tethyst.

A hét tenger SUV-je néven is emlegetett T500 Tethyst úgy tervezték, hogy minden körülményhez alkalmazkodjon, legyen szó egy nyugodt mediterrán körútról vagy egy kalandos sarkköri expedícióról. A hajtását tekintve hagyományos, hibrid vagy dízel-elektromos rendszerrel is rendelhető.

A hajó külső és belső tereit a milánói Hot Lab stúdióval közösen tervezték meg. A koncepció célkeresztjében minden tekintetben a flexibilitás állt. Ez megmutatkozik egyrészt a jacht által bejárható távban, ami 12 csomós sebesség mellett elérheti a 4000 tengeri mérföldet is. Másrészt az elrendezésben, ugyanis az alaprajzon két helyiség funkciója is szabadon megválasztható a megrendelő által: lehet moziterem, pluszvendégkabin, edzőszoba vagy tulajdonosi iroda. A másik kiemelt terület a napozóterasz, ahol jakuzzi, napágy, grillezővel felszerelt bár, pihenőterület és egy fürdőszoba áll a vendégek rendelkezésére.

A T500 Tethys belső tereit a pihenés és kikapcsolódás szem előtt tartásával tervezték. A közösségi terekben könnyedén elférnek nagyobb csoportok, elegáns kialakítású társalgók találhatók mindkét fedélzeten. Tágas hálószobák kínálnak privát teret mind a tulajdonosoknak, mind a vendégeknek. A hajó teljes szélességét elfoglaló tulajdonosi lakosztály a főfedélzeten található, saját fürdőszobával, gardróbbal és egy lounge térrel ellátott irodával.

A vendégek a felső fedélzet tat részén a friss levegőn költhetik el az étkezéseiket, ahol a luxust egy kényelmes bár, egy társalgóterület és tengeri panoráma teszi teljessé. A fő szint hátsó platformja a hajó szíve – innen közelíthető meg a víz, illetve egy feszített víztükrű medencét is találunk itt. Ha más elrendezést részesítene előnyben a tulaj, a terület átalakítható nagyobb eszközök tárolására, legyenek azok a szárazföldi, vízi vagy légi járművek.

Enrico Lumini, a Hot Lab tervezési vezető partnere így nyilatkozott a T500 Tethysről: „Megjelenésében áramvonalas és dinamikus formái vannak, ugyanakkor geometriailag tiszta, felesleges szerkezeti bonyolításoktól mentes. A kinézete férfias, hogy illeszkedjen ahhoz a piaci réteghez, amelyet megszólít. Emellett befogadó, barátságos és biztonságot nyújtó, amilyennek egy felfedező jachtnak lennie kell. Kortárs, de tiszteletben tartja a saját értékeit. Úgy hiszem, hogy ezzel az új T500 Tethysszel a Tankoa és a Hot Lab megtalálta a tökéletes egyensúlyát egy olyan szuperjachtnak, amely tökéletesen aktuális, valós és futurisztikus.”

(Cikkünk eredetileg és teljes terjedelmében az Aqua Magazin 160. számában jelent meg. Fizessen elő rá, hogy ne maradjon le exkluzív tartalmainkról! A következő szám 2023. novemberében jelenik meg.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!