Bátor szárcsamentés Tihanyban

2022. december 20.
Címkék :

Egy fiatalember Tihany partjainál meglátott egy horgászdamil fogságában vergődő szárcsát. A közösségi oldalon terjedt a segítségkérése, és így sikerült megmentenie a madarat.

A gyors összefogás, és a bátorság példája a történet, Szabó Miklós a Balaton 2,5 fokos vizén kelt útra, életében először SUP-ozva. A szárcsamentő így számolt be a történtekről a közösségi oldalán: „December 18-án naplementekor kipróbáltam életemben először a SUP-ozást a Balatonon, ráadásul megfogtam egy szárcsa lábát is.

Tihanyban a hajóállomás és a rév között sétáltunk, és arra lettünk figyelmesek, hogy egy magányos szárcsa küszködik nem messze a parttól. Feltételeztük, hogy horgászdamilban akadhatott el. Próbálkoztunk segítséget kérni, de nem láttunk rá esélyt, hogy bárki segítene. Végül jól alakult minden, pont időben, naplementére, amikor már kezdett sötétedni, sikerült kiszabadítani a szárcsa lábait.

Köszönet Szeibert Attilának, hogy gyorsan kikerülhetett a segítségkérés a Balatonfüredi lakos vagyok csoportba, ahonnan érkezett is a segítség egy kölcsönadott SUP formájában Bognár Nikolettől. És köszönet a támogatásért Anilla Bodónak” – írta a hirbalaton.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!