Lesz karácsonyfa a tóban és újévi csobbanás a Balatonnál

Szigligeten december 24-én délelőtt immár 12. alkalommal karácsonyfát állítanak a Balatonba, amit majd az Újévi Csobbanás résztvevői hoznak ki.

Az Újévi Csobbanás szervezői december 24-én 11 órakor a Szigligeti strandon ismét fürdőruhára vetkőznek és beviszik a feldíszített karácsonyfát a Balatonba.

Délelőtt 10 és 12 között karácsonyi hangulatot varázsolnak a szervezők Szigliget strandjára, ahová elsősorban a kisgyermekes szülőket várják. Karácsonyi dalok mellett a gyermekeket és szülőket meleg tea és ajándékok várják.

Program december 24-én
10.00. Zenés gyerekműsor
11.45. Ajándéksorsolás a megjelentek között
11.15. Karácsonyfa-állítás
11.30. Csoportképkészítés a háttérben a Balaton karácsonyfájával

A szervezők kérik, hogy mindenki hozzon magával egy-egy díszt, és a résztvevők közösen díszítsék fel a Balaton karácsonyfáját a vízbe vitele előtt.

XI. Újévi csobbanás
Január 1-jén ismét várják a Szigligeti strandra azokat a fürdőzőket, akik elég bátrak, elég „őrültek” ahhoz, hogy megmártózzanak a fagypont közeli habokban. 12.30-tól 15 óráig folyamatos programokkal várják az érdeklődőket.

Akik szeretnének aktív részesei lenni a 2023-as év első szigligeti csoportos fürdőzésének, azokat 11 órától 13.50-ig orvosi vizsgálatra várják. A csobbanásra bárki jelentkezhet, de csak azok mártózhatnak meg a jéghideg vízben, akiknek a helyi orvosi vizsgálatot követően az orvosok ezt engedélyezik.

A helyi vendéglátósok, borászok déltől meleg teával, borral és forralt borral, babgulyással, lángossal, kürtőskaláccsal várják a vendégeket. Nevezési díj nincs, a csobbanók számára fűtött öltözősátrakat biztosítanak.

Program 2023. január 1-jén
11.00–13.45 Orvosi vizsgálat
12.00-től ételekkel, italokkal és nyarat idéző hangulattal várnak mindenkit
12.50 A Beatles-emlékzenekar koncertje
13.50 Jelmezben, extrém fürdőruhában csobbanók felvonulása
14.00 órakor ágyúlövésre indul az Újévi Csobbanás
14.00 DJ szórakoztatja a vendégeket

Bővebb információ található ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!