Felejthetetlen adventi hangulat Horvátországban

Az opatijai advent bekerült Európa legjobb karácsony előtti programjai közé, a várost pedig az egyik legszebben feldíszített adventi úti célnak nyilvánították.

Opatija decemberben és januárban felejthetetlen élményekkel teli hellyé változik. Óriás Diótörők „őrködnek” piros egyenruhájukban, jégpálya csillog néhány lépésre a tengertől, több kiállítás, zenei és színpadi rendezvény várja a látogatókat, karácsonyi énekek kísérik a sétákra indulókat a fénydíszek és lámpások által megvilágított utcák, terek és ciprusok között – mindez része annak a hangulatnak, amely az opatijai adventet az egyik kihagyhatatlan téli eseménnyé teszi.

Az ünnep varázsa a város minden részét áthatja, november 25. és január 8. között jó néhány különleges programnak ad otthont: a városi piac, amely a helyi lakosok hagyományos találkozóhelye, Volosko, a festői szépségű halászfalu, amely kiváló éttermeiről ismert, a jégpályává változó nyári színpad, a híres Lungomare tengerparti sétány. Az események központi helyszínének a Juraj Šporer Művészeti Pavilon előtti feldíszített park ad otthont, ahol élő zene mellett élvezhetjük az estéket, a jó társaságot és a kiváló vendéglátást.

Az opatijai advent rangos díjakat is elnyert, többek között bekerült Európa legjobb adventi programjai közé, a várost pedig az egyik legszebben feldíszített adventi úti célnak nyilvánították – írta a turizmusonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!