Wellcraft 355 – a sebesség és a teljesítmény megszállottjainak

A Wellcraft idén ősszel teljesen új, zárt kabinos, kényelmes, ugyanakkor elképesztő teljesítményre képes, izgalmas motorossal jelentkezett.

Az eredetileg floridai Wellcraft 60 évig gyártott nyitott hajókat tengeri horgászathoz, a márkát 2014-ben felvásárolta a francia Bénéteau csoport, az együttműködés pedig mostanra jutott arra a szintre, hogy megpróbáljanak elszakadni a horgászós imidzstől. Legújabb modelljük formavilágát az északi országok időjárásálló, sokoldalúan használható motorosai inspirálták. A Wellcraft 355 2022 szeptemberében mutatkozott be, a Cannes Yachting Festival keretein belül.

A Wellcraftot kezdettől az innovatív tervezés és precíz mérnöki munka jellemezte, ez tette a sporthorgászat egyik legelismertebb márkájává. Mára modelljeik nem csak kiváló céleszközök, de kifejezetten kényelmes, biztonságos hajók is, így érdemes számba venni őket, amikor valaki családi motorost keres. A közel 100 km/h-s utazósebességű hajók határozottan robusztusak, hajótestüket az extrém folyami és tengeri élményekhez tervezték.

A Bénéteau Csoport tervezte hajó

A Wellcraft 355 az első modell, melyet Michael Peters, Pawel Denert és Camillo Garronni neve fémjelez. És bár a vendée-i székhelyű hajógyár az amerikai vonalat hangsúlyozza, a Bénéteau dizájn a vonalvezetésben és az elrendezésben is egyértelműen felismerhető. A közös munka során a nagy hagyományokkal rendelkező márka a Bénéteau-val karöltve forradalmian új kategóriát hozott létre: egy igazi adrenalinhajhász, izgalmas és távoli úti célok felfedezésére alkalmas hajót, mely a durva tengeri körülmények között is hihetetlenül stabil és gyors, miközben magas szintű kényelmet nyújt.

Zárt kormányállásával és fordított szélvédőjével az északi hajók hagyományait követi, ezzel együtt orrfedélzetén háromfős napozót alakítottak ki. A kormányállást is magába foglaló szalonba két ajtón (a tat felől és jobb oldalról) keresztül lehet bejutni. Bent visszaköszön a Bénéteau-stílus, bal oldalon teljesen felszerelt konyha, vele szemben étkezős szalon kapott helyet. A belső tér és a kokpit közötti tér az eltolható és felbillenthető ablakoknak köszönhetően egybe nyitható. Az orrfedélzet alatti kabint franciaággyal és külön zuhanyzós fürdővel építik, a fedélzeten összesen 4 ember alhat.

Három külmotor

Három darab, együtt 1050 lóerős külmotor gondoskodik a megfelelően dinamikus menetről, a gyár szerint a Wellcraft stabilan állja a hullámokat, csúcssebessége pedig 50 csomó (ez 92 km/h fölötti tempónak felel meg).

Az új modell 2022 szeptemberében a Cannes-i Hajókiállításon mutatkozott be a nagyközönségnek, és már jelölték is a 2023 European Powerboat Award-ra. A márka hazai képviseletét a Pannon Yacht Kft. látja el.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!