Hajó a jövőből: a Cantharus-koncepció

2022. október 24.
Címkék :

Darin Osborne igen futurisztikus tervekkel állt a közönség elé, amikor bemutatta a 69 méteres Cantharus jacht koncepcióját.

A koncepciójacht tervezése azzal kezdődött, hogy Osborne rajzolt egy társalgót a hajó közepére, alá pedig egy irodát, amelyet a tulajdonos kérésére Master kabinná alakítanak. Az elrendezés zavartalan kilátást biztosít a tengerre a vízszint felett és alatt, arra ösztönözve a vendégeket, hogy teljesen merüljenek el abban a környezetben, ahol éppen tartózkodnak.

Éjszaka víz alatti fények világíthatják meg az üvegfal előtti területet. A felső híd panorámakilátója elsőre nem hangzik túl izgalmasnak, de mindjárt azzá válik, ha megtudjuk, hogy jobbra-balra kimozdítható, így mindig zavartalan kilátásban gyönyörködhetünk róla. A vezérlő felett állítható tetőablak szabályozza a kapitányi állásba érkező természetes fény mennyiségét.

A főfedélzet alatt a hajótest üvegablakai ölelik körbe a főszalont és a közös lakótereket, ahol étkező, zongora és szórakoztató-központ várja a vendégeket. A hátsó fedélzeten alakítható színpadot találunk, amely dinamikus elrendezésű pezsgőfürdőként is funkcionál: változtatható benne az ülőhelyek elrendezése. A teret bár és DJ-pult teszi teljessé.

A tervezési folyamatról szólva Osborne elmondta, hogy az a hajótesttel kezdődött, onnan haladt felfelé. „A víz alatti társalgóban víz és szépség veszi körül az embert, így az mindig nyugalmat biztosít az utasok számára, bárhol is hajózik a jacht.”

(fotók és forrás: boatinternational.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!