Új zászlóshajót mutatott be a Pershing

A Pershing GTX116 rengeteg nyitott teret kínál utasainak, és az ígéretek szerint kiemelkedő teljesítményt nyújt majd a vízen.

Az olasz sportjachtépítő cég a GTX-sorozata zászlóshajójának szánja a Pershing GTX116-ost, amellyel a 20–40 méteres szegmens határait feszegetik. A több mint 35 méter (116 láb) hosszú és közel 8 méter (25 láb) széles hajótest a Ferretti Csoport üzemében készült, a legfejlett technológiai megoldások alkalmazásával.

A GTX116 165 négyzetméter kültéri területet kínál, maximálisra növelve a fedélzeti kényelmet. Karcsú és áramvonalas profilja jól hangsúlyozza ki a márka sportos jellegét. Az új sorozat első jachtja különleges, szürke árnyalatot kap, a nagyvonalúan adagolt üvegfelületek pedig természetes fénnyel árasztják el a belső tereket.

A garázs több mint 5 méter hosszú motorost, jet skit és még egy vízi játékot is képes elnyelni, a „fürdőplatform” (amely sokkal inkább egy komplett tengerparti klub) 38 négyzetméteres, az orrban pedig még egy jakuzzi is helyet kaphat. A kanapéval, étkezőasztallal és koktélbárral berendezett nagy méretű szalonból nyílik a közösségi élet elsődleges színtere, a konyhával és étkezővel bővített társalgó – a hajó kellős közepén.

Az első Pershing GTX116 ötkabinos elrendezéssel készül, a hajó teljes szélességét elfoglaló, két fürdőszobás Master kabinnal, két kétszemélyes VIP-kabinnal és két vendégkabinnal. Lehetőség van még négykabinos elrendezésre: Master, két VIP és egy kétágyas kabin – plusz a megnövelt méretű nappali. A legénységi szálláson konyhát, étkezősarkot, mosókonyhát, két kétágyas kabint (négy fő) és egy kapitányi kabint találunk, mindet saját fürdővel. Ide a legénység tagjai közvetlenül a kormányosi hídról jutnak el, a lakótértől teljesen leválasztva.

A Pershing GTX116-ost vízsugárhajtással szerelik, extraként három, egyenként 2000 LE-s MAN V12 2000 motorral, ezek 35,5 km/órás csúcssebességet és 29,5 km/órás utazósebességet biztosítanak. A standard motorok MAN V12 1800-asok, 1800 LE teljesítménnyel.

(forrás: ibinews.com, fotók: pershing-yacht.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!