Így nyaralnak a leggazdagabb emberek

A leggazdagabb üzletemberek között vannak, akiknek szigeteik vannak, mások pazar nyaralóikban pihennek nyáron, sokan pedig luxusjachtokkal cirkálnak a vizeken.

Mark Zuckerberg
Amikor nem a San Francisco-öbölben vezeti a Metát, gyakran utazik Hawaiira. Birtoka Kauai szigetén található. Gyakran látni őt szörfözni, amely elmondása szerint segít elterelni a gondolatait a munkáról. Először 2014-ben vett Kauai szigetén ingatlant, a jelenléte pedig már ekkor kisebb zúgolódást váltott ki a helyiekből. Zuckerbergék ugyanakkor azt mondják, szorosan együttműködnek a közösséggel olyan kérdésekben, mint a fenntarthatóság és a vadon élő állatok védelme.

Zuckerberg emellett több tízmillió dollárt költött egy birtokra a Tahoe-tó nyugati partján. Tahoe népszerű nyári utazási célpont a Bay Area lakóinak.

Jeff Bezos
Az Amazon alapítója az elmúlt néhány évben jókora ingatlanportfóliót épített fel, és egy tökéletes nyári lakot is vásárolt: egy otthont a Hawaii-szigetcsoport második legnagyobb szigetén, Mauin.

Bezos és barátnője, Lauren Sanchez tavaly októberben vásárolta meg a házat, amely a sziget déli partján, egy viszonylag elszigetelt területen található. 78 millió dollárt fizettek érte. Bezos állítólag sok időt tölt pihenéssel, amióta lemondott az Amazon vezérigazgatói posztjáról. Hamarosan pedig egy 413 méteres luxusjacht tulajdonosa is lesz, amely sokak szerint a valaha készült egyik legfényűzőbb hajó lesz.

Richard Branson
A Virgin Group milliárdos alapítójának nem csupán egy nyaralója van, egy egész sziget tulajdonosa: a brit Virgin-szigetekhez tartozó Necker-sziget az övé.

A látogatók foglalhatnak szobát, vagy kibérelhetik az egész szigetet is. A vendégek több vízi sportot is kipróbálhatnak, sznorkelezésen és vitorlázáson is részt vehetnek, valamint teniszezni és jógázni is van lehetőség. Branson, akinek irodája is van a szigeten, azt mondta, szerinte könnyen ide lehet csábítani az embereket a világ minden tájáról.

Eric Schmidt
Az Alphabet egykori elnöke az évek során sokat költött jachtjaira és luxusingatlanaira, beleértve kaliforniai házait és egy New York-i penthouse-t is. Van egy luxusjachtja is, amely az Oasis nevet kapta, és 72,3 millió dollárba került.

Amikor nem a jachton pihen, több nyaralója is a rendelkezésére áll. Nemrég 22,6 millió dollárért vásárolt egy óceánparti házat a kaliforniai Malibuban – az otthon különlegessége, hogy padlótól a mennyezetig üvegfalakat alakítottak ki, amelyek a tengerpartra néznek.

Tim Cook
Az Apple vezérigazgatója nagyjából kétmilliárd dolláros nettó vagyona ellenére úgy tűnik, nem költ sokat jachtokra vagy nyaralókra. Ehelyett nemzeti parkokba szeret utazni, ha szabadságon van.

Elmondása szerint arra mindig nagyon odafigyel, hogy minden évben elmenjen néhány ilyen parkba, bár az utóbbi években a járvány miatt ki kellett hagynia pár alkalmat – írta a novekedes.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!