Ingyenes strandok a Balatonnál

Csaknem hatvan kijelölt ingyenes strand várja a fürdőzőket a Balatonnál, amelyek nagy része Somogyban található. Több településen fizetős strandok is üzemelnek, ezek viszont általában több csillaggal minősített partszakaszok.

A legtöbb térítésmentes fürdőzésre alkalmas hely talán Balatonfenyvesen található. A településen öt ingyenes kijelölt strand működik, de ezenkívül több mint húsz helyen lehet bemenni a vízbe. Az elmúlt években több százmillió forintot fordítottak a strandok felújítására. A fürdőzőhelyeken baba-mama szoba, öltözők, mosdók találhatók és a mozgáskorlátozottak számára tájékozódási lehetőségeket is építettek.

Fonyódon 12 olyan partszakasz található, ahol könnyedén be lehet jutni a Balatonba. Ebből hatot strandnak minősítettek és egy kutyás fürdőhely is található a településen. A nem minősített helyeken is minden feltétel adott a strandoláshoz. Vizesblokkok működnek és a környezetre is odafigyelnek. Fonyódon csak a központi, Panoráma strandon szednek belépőt.

Balatonföldváron mindkét hivatalos strandon belépőt kell fizetni. A keleti strand 5, míg a nyugati évek óta 4 csillagos minősítésű. A Kvassay sétány nem számít hivatalos strandnak, azonban évtizedek óta fürdőzőhelynek használják az emberek. A Balatont több mint egy kilométeres partszakaszon lehet megközelíteni.

Balatonbogláron továbbra is mind a hat strand ingyenes. A buborék élménystrandért, ahol több játékelem és csúszda is található, azonban fizetni kell. A településen mintegy 170 millió forintot fordítanak a strandok fejlesztésére. Júliusban bevezetik a fizetős parkolást. A partközelben drágábban, míg a központban és a várdomb környékén olcsóbban lehet majd megállni – írta a sonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!