Nyílt napot tartanak a vitorlásiskolák

Június 9-én ismét megrendezik a GoBoatingot, a hazai vitorlásiskolák nyílt napját. Az idén kilenc képzőhely várja a 9–18 év közötti diákokat, hogy bemutathassák nekik a tanulási illetve táborozási lehetőségeket. A nyílt napon való részvétel díjmentes.

A széles tömegbázis kialakítása, az utánpótlás-nevelés fejlesztése, támogatása a Magyar Vitorlás Szövetség egyik legfontosabb célja, ennek érdekében indult el évekkel ezelőtt a Vitorlás Suli Program és a GoBoating, a magyar vitorlázás nyílt napja. Ennek célja, hogy minél több iskoláskorú gyermek szervezett körülmények között kerülhessen közvetlen kapcsolatba a vitorlázással.

A rendezvényen a Vitorlás Suli Programban szereplő vitorlásiskolák a környék általános és középiskoláiból hívják meg a vitorlázás iránt érdeklődő 9–18 éveseket, hogy bemutassák nekik a sportágat. A GoBoating nap lényegében egy kaput jelent ahhoz, hogy a gyerekek megismerhessék, megkedvelhessék a vitorlázást. Az érdeklődők tovább léphetnek a Vitorlás Suli programba, illetve tagként társulhatnak valamelyik klubhoz.

Az idén kilenc vitorlásiskola csatlakozott a nyílt naphoz, így nem csupán a Balatonon, hanem a Velencei-tónál, a budapesti Kopaszi-gáton, valamint a faddi Duna-holtágon is megismerkedhetnek az élménnyel a környékbeli tanulók.

A Vitorlásiskolák Nyílt napját az elmúlt két évben a járványhelyzet miatt nem lehetett megtartani, a legutóbbi, 2019-es alkalom viszont rendkívüli népszerűségnek örvendett – írta a hunsail.hu.

Az idei helyszínek és időpontok megtekinthetők ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!