Magyar Tavak Fesztiválja – három helyszínen

A Tisza-tavi fesztivál tovább folytatódik, az idén nyáron már három helyszínen élvezhetjük a sport, kultúra és a komolyzene összefonódását. Június 24–25-én a Velencei-tónál, július 29–31-én a Tisza-tónál, augusztus 26-án pedig a Balatonnál lesz az egyre népszerűbb fesztivál.

A Tisza-tavi Fesztiválon a szabad ég alatt élvezhetjük a kultúrát madárcsicsergés és a természet nyújtotta gyönyörű panoráma mellett. Mivel a klasszikus zenei, opera- és jazzelőadások természetes környezetben zajlanak, a hangulat és a művészi élmény ebben a formában sehol máshol nem található meg a világon. A szervezők ezt az életérzést kívánják minél szélesebb palettán és minél több helyszínen kínálni, ezért a Velencei-tavon és az idén már a Balatonon is élvezhetjük ezen elemek kombinációját.

Velencei-tó (június 24–25.)
Az első nap estéjén gálakoncerttel indul a fesztivál, ahol kiváló zenészek és énekesek előadását lehet meghallgatni a kápolnásnyéki Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon.

A második napon a kerékpározásé lesz a fő szerep: a résztvevők a Velencei-tavat tekerik körbe, majd az egyes megállókon neves előadók várják őket zenével. A nap végén, várhatóan 19 óra körül a visszaérkezőket a kápolnásnyéki Halász-kastélyban finom ételek, frissen csapolt Nyéki sör és üdítő fröccs várja.

Tisza-tó (július 29–31.)
A Tisza-tónál három napon át élvezhetjük a természet, a sport és a kultúra adta varázst. Az első nap, péntek este nagyszabású gálaesttel indul útjára a hétvége a tiszafüredi Morotva Kerékpáros Pihenőparkban.

A második napon az egyik legnépszerűbb Tisza-tavi programmal, a tó körbekerékpározásával, azaz a Tour D’Operával folytatódik a fesztivál, amely nem csupán szimpla biciklizést jelent, ugyanis minden partmenti településen koncerttel várják a fesztiválozókat. A rajt a tiszafüredi Morotva Kerékpáros Pihenőparkban lesz, ahol a Füredi Fúvósok és a helyi mazsorettesek kívánnak jó utat a résztvevőknek. A fesztivál utolsó napján, július 31-én, vasárnap reggel a családi napon először a futásé, majd a csónakázásé lesz a fő szerep.

Az Operun örömfutásra a gyermekeket 1, míg a felnőtteket 10 km-es távon várják a szervezők. Délelőtt 10-kor fut ki a Hotel Balneum kikötőjéből a Boat D’Opera, amely során az idén Tiszafüred környékét lehet bejárni csónakkal.

Balaton (augusztus 26.)
Az idén először a Balatonnál, a Tihanyi-félszigeten is debütál a fesztivál, és augusztus 26-án, pénteken este nyolctól a Bujtor István Szabadtéri Színpadon gálakoncertre invitálják az érdeklődőket.

A részletes program megtalálható a Magyar Tavak Fesztiválja hivatalos oldalán.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!