Visszatér a vitorlásfesztivál: Bol d’Or Mirabaud 2022

Április 27-én a szervezők bejelentették, hogy az idén újra eredeti formájában tervezik megrendezni a svájci tókerülő vitorlásversenyt, a Bol d’Or Mirabaud regattát.

A Societe Nautique de Geneve-ben tartott sajtótájékoztatón felidézték, hogy 2020-as kiadás elmaradt, ezt 2021-ben egy kiegészítő rendezvények nélküli, csendes esemény követte. Az idén azonban jön a nagy visszatérés: a szokás szerint izgalmasnak ígérkező regatta mellett társasági események és ünnepi programok várják a közönséget az SNG-ben.

Most először a vadonatúj sportpavilon ad otthont a versenyfalunak, ahol a megnyitó ünnepséget, a győztesek ünneplését és a díjkiosztót is tartják. Ugyanitt, modern térben kap helyet a versenyiroda, a sajtószoba és a tévéstúdió is.

A verseny rajtjának tervezett időpontja: június 11., 10 óra. Az útvonal Genfből Le Bouveret-be és vissza vezet, az elméleti hossza 123 kilométer (66,5 tengeri mérföld). A pályarekordot 1994 óta a Triga IV trimarán tartja 5 óra 1 perces idővel. Az egy vitorlázóra jutó legtöbb győzelem nem hivatalos díjára Pierre-Yves Jorand, Christian Wahl, Ernesto Bertarelli és Alex Schneiter is aspirál. Külön érdeklődésre tarthat számot a TF35-ös foilos katamaránok küzdelme, ahol az Alinghi Red Bull Racing is indul – a csapat hivatalos kihívó a következő America’s Cupra, az SNG színeiben.

Emlékezetes magyar győzelem a 2019-es viharos versenyen.

A 2021-es regatta két szemszögből.

Bol d’Or Mirabaud 2022 beharangozó:

YouTube video

(forrás: EuroSail News, fotók: Loris von Siebenthal / boldormirabaud.ch)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!