Ingyen utazhatnak az iskolások

A tavaszi szünetben is használhatják az általános iskolások Kajla-útlevelüket a MÁV-Volán-csoport és a GYSEV járatain.

Április 14. és 19. között minden gyermek, aki a jegyvásárlás vagy utazás során felmutatja pecsétgyűjtő sárga Kajla-útlevelét és diákigazolványát, díjmentesen utazhat a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV belföldi helyközi járatain.

Az ingyenes utazásra szóló vasúti menetjegyet előre meg kell váltani, erre a pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, az új ELVIRA felületén és a MÁV applikáción keresztül van lehetőség. A jegyet egy útra és oda-vissza útra is meg lehet vásárolni az általános utazási szabályok szerint. Az ingyenes utazás 2. kocsiosztályra érvényes, feláras vonatokra a gyorsvonati pótjegyet, a pót- és helyjegyet, a helyjegyet vagy a pótjegyet a Kajla-kampány keretében díjmentesen utazó gyermek részére is meg kell vásárolni. A MÁV-Start és a GYSEV járatain a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33 százalékos kedvezményben részesül, amennyiben más kedvezménye nincs.

Volánbuszos utazás esetén a gyermekeknek a Kajla-regisztráció elővételben a társaság pénztáraiban vagy az autóbusz fedélzetén tehető meg. A Volánbusznál a gyermekekkel együtt utazó kísérők menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg. A távolsági kiegészítő jegyet a Kajla-kedvezménnyel utazó gyermeknek, valamint a kísérőknek is meg kell vásárolni, amennyiben ilyen besorolásba eső járaton utaznak.

A Kajla kampánnyal kapcsolatos további információk a www.kajla.hu oldalon érhetők el – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!