Bárki lehet hajóskapitány

A Magyar Vitorlás Szövetség és a Pomerániai Vitorlás Szövetség együttműködésben tengeri vitorlázási lehetőséget biztosít tagszervezetei részére.

A Pogoria egy háromárbócos iskolahajó, amelynek teljes hossza közel 48 méter, vitorlafelülete 1000 négyzetméter. Egyszerre 43 fő vehet részt a körúton – a kapitány és a tisztek irányításával bárki a legénység tagja lehet.

Az út célja a kikapcsolódás mellett a gyerekek, serdülők és felnőttek (tanárok) képzése az egyhetes földközi-tengeri hajóutak során. A résztvevők a vitorlázáshoz kapcsolódó minden tevékenységben csapatban dolgoznak, és megtapasztalhatják, hogy a tengeri közlekedés nem gyerekjáték.

Időpontok: július 9–16. vagy július 16–23., vagy július 23–30., és 15–30 év közöttiek jelentkezését várják. A hajó a következő kikötők valamelyikéből indul: Genova, Nizza, Loano, Imperia, Monaco. A Pogoria pontos kifutási helyét az indulás előtt egy hónappal adja meg a szervező.

A részvételi díj 492 euró/fő/hét, amely tartalmazza a hajó teljes üzemeltetési költségét (kikötőhely, üzemanyag, személyzet stb.), a szállást és az étkezést. Utazás egyénileg vagy a Lengyelországból érkező transzferbusszal.

Jelentkezési határidő: március 15., jelentkezés és további információk Mohos Katalinnál a mohos@hunsail.hu e-mail-címen.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!