Remek magyar eredmény a portugál Grand Prix-n

A Szabó Roni Oszkár–Csébfalvi András páros negyedik lett az olimpiai osztályoknak rendezett második Portugal Grand Prix-n.

49er FX-ben tíz nemzet húsz hajója állt rajthoz. A jó szélnek és a határozott rendezésnek is köszönhetően négy nap alatt lement mind a 12 tervezett futam. A verseny egészére 10-13 csomós szél volt a jellemző, de indultak futamok ennél kisebb és nagyobb szélben is.

A magyar páros erősségei közé tartoztak a magabiztos rajtok és a jó hajókezelés. Emellett az ideális állításoknak köszönhetően erősebb szélben a leggyorsabbak közé tartoztak, de már kisebb szélben is megvolt a tempójuk, ami azért nagy előrelépés, mert az óceáni hullámzásban nem könnyű jó sebességben tartani egy ilyen szkiffet.

A fiúk sokat tréningeztek az elmúlt időben, ráadásul a riválisok és más nemzetek csapatvezetői is felfigyeltek a teljesítményükre, ami remélhetőleg megkönnyíti a párosnak a közös munkát más csapatokkal.

A két versenyző kicsit több mint fél éve váltott 49er FX hajóosztályra, télen háromszor edzőtáboroztak Vilamourában a mostani versenyig, ahol már decemberben is részt vettek a Portugal Grand Prix első fordulóján. Igaz, azt a megmérettetést az első nap után egy sérülés miatt abba kellett hagyniuk – írta a hunsail.hu.

A verseny eredménye megtekinthető ide kattintva.

A tizenkettedik futam rajtja. A magyar egység az utolsó pillanatban jelenik meg a kép bal oldalán, legfelső hajóként indítva.

YouTube video

fotók: vilamourasailing.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!