Még öt gyönyörű bérelhető magánsziget

Vízparti üdülések Skóciától Floridáig, háborítatlan privátszférával. Ki ne álmodott volna ilyesmiről? Jelentjük, hogy az álom megvalósítható!

Robinson Crusoe közel harminc évig élt egy napfényes, lakatlan szigeten, volt ideje elsajátítani a belső béke művészetét. Márpedig a belső béke mindannyiunkra ráfér, és bár a valódi életben hajótörötté válni valószínűleg nem olyan vonzó, mint amilyennek néha hangzik, egyedül lenni egy szigeten nem lehetetlen.

Picnic Island, Tasmánia
Tasmánia keleti partjainál található a furcsa nevű Piknik-sziget. A Freycinet-szigetvilághoz tartozik, amely a Freycinet Nemzeti Park része. Errefelé a sziklás tájak, a sziklás strandok és hihetetlen vadvilág sokkal jellemzőbb, mint a karibi kánikula. Valójában a világnak ebben a sarkában nincs is jobb magánsziget a vadvilág szerelmeseinek. A tenger felől gyakran látogatnak ide delfinek és fókák, rengeteg a madár, gyíkok sütkéreznek a napon, de kígyók nincsenek. A John Latham helyi építész által tervezett menedékház-komplexumot kizárólag 10 fő részére lehet kibérelni.
Mennyibe kerül? 585 font személyenként, éjszakánként, legalább két éjszakára.

Royal Belize, Belize
A Muy’Ono Resorts tulajdonában lévő magánsziget, és egyszerre csak egyetlen (10 és 16 fő közötti) csoportnak kínálják. A sziget csapata gondoskodik arról, hogy az itt-tartózkodás a lehető legjobban teljen – még személyre szabott menüt is készítenek minden egyes foglaláshoz. Öt légkondicionált villa és a kiegészítő tevékenységek hosszú listája: SUP? sznorkel, kajak, jet ski, tábortűz, vitorlázás, szigonyos horgászat.
Mennyibe kerül? 4770 font éjszakánként 10 főig.

Båtholmen, Norvégia
Hűvös vízzel körbevett, festői szépségű sziget. Elérhető az Airbnb-n, a két hálószobás, élénkpiros lak házigazdái Cecilie és Eivind. Lehetőség a mátrixból való teljes kiszakadásra, ahol a maximum egy napenergiával működő töltő, amely elegendő energiát biztosít a telefonok számára. Nincs folyóvíz, de van egy tűzrakóhely a fűtéshez, valamint elég társasjáték és könyv, hogy legyen, ami elfoglaltságot biztosít. Hab a tortán: a vendégek használhatják a motorcsónakot a környék felfedezéséhez.
Mennyibe kerül? 158 font éjszakánként, minimum két éjszakára.

Four Seasons Private Island, Voavah, Maldív-szigetek
Jó jel, ha a Four Seasons igényt tart egy szigetre. De Voavah – csupa fehér homok és ragyogó türkizkék víz – még a szállodalánctól megszokott színvonalhoz képest is lenyűgöző. Távoli, természetes vadon, amelyet egzotikus dzsungel zöldje borít, és napfényben úszik. Ez a világ első exkluzív használatú UNESCO-védett menedékhelye. Két ingatlanra oszlik, egy három hálószobás tengerparti villára és egy két hálószobás vízi villára. De akár 20 fő is magáénak érezheti ezt a varázslatos tengeri területet, kiegészítve egy luxusjachttal és egy privát gyógyfürdővel.
Mennyibe kerül? 27 894 font éjszakánként, a teljes szigetre.

Mnemba Island Lodge, Zanzibár
Zanzibár Afrika partjainál, az Indiai-óceánban található csodálatos, trópusi sziget. Kultúrák találkozásának, egzotikus vadvilágnak és a Mnemba Island Lodge-nak ad otthont. Az &Beyond által üzemeltetett hotelben komornyikok csapata gondoskodik minden kívánságáról, legyen szó akár a napi búvárkodásról vagy egy pazar, fogadással egybekötött vacsoráról. Általában több csoport bérel itt egyszerre, de akinek elég mély a zsebe, az egész hely lefoglalhatja. Aztán jöhet a kirándulás egy dhow-val (Zanzibárban használt hagyományos vitorlás hajó) vagy a búvárkodás a cápákkal.
Mennyibe kerül? 932 font per fő, éjszakánként.

Az első öt: Belize (kétszer), Ontario, Skócia, USA.

(forrás: thegentlemansjournal.com, fotók: andbeyond.com, themercury.com.au, batholmen.no, hideaways-hotels.com, kiwicollection.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!