Öt gyönyörű bérelhető magánsziget

Vízparti üdülések Skóciától Floridáig, háborítatlan privátszférával. Ki ne álmodott volna ilyesmiről? Jelentjük, hogy az álom megvalósítható!

Robinson Crusoe közel harminc évig élt egy napfényes, lakatlan szigeten, volt ideje elsajátítani a belső béke művészetét. Márpedig a belső béke mindannyiunkra ráfér, és bár a valódi életben hajótörötté válni valószínűleg nem olyan vonzó, mint amilyennek néha hangzik, egyedül lenni egy szigeten nem lehetetlen.

Gladden Island, Belize
Belize a magánszigetek valamiféle paradicsoma (listánkban is szerepel még), de kevésnek van olyan vonzereje vagy kényelme, mint a Gladden-szigetnek. A világ legprivátabb szigetének nevezett Gladden kettő-négy vendég befogadására alkalmas. Egy villa, kilométerekre elnyúló kilátás és all-inclusive élmény, beleértve a zátonyon való búvárkodást, delfinekkel úszást, koktélozást és holdfényes vacsorát a tetőteraszon. Toni Pratley szakács minden utazó ízlésének megfelelő ételeket készít – a belize-i konyhára összpontosítva.
Mennyibe kerül? 3630 font éjszakánként, négy vendég részére.

Bigwood Island, Ontario
Harminchat hektáros üdülőhely, sziklás menedék a kanadai Ontario tartományban, Parry Sound felett. Az Airbnb-n elérhető, 2400 négyzetméteres (1905-ben épült) házikó a fákkal szegélyezett sziget közepén található – egy rusztikus fahidakkal, ösvényekkel és túraútvonalakkal átszőtt helyen. A villán kívül további négy házikó is van – a szigeten összesen 16 vendéget tudnak fogadni. Szabadtéri kőgrill, klasszikus, körbejárható tornác és biliárdszoba járul hozzá a programlehetőségekhez. A főépület legjobb szobája azonban a könyvtár, padlótól a plafonig érő könyvespolcokkal, könyvtárlétrával és íróasztallal.
Mennyibe kerül? 4844 font, de minimum három éjszakára.

Bird Island, Belize
Új látogatás Belize-be, de a Gladden már unalmas? A színes és karakteres Bird Island semmihez sem hasonlítható – gyönyörű korallzátony tetején fekszik, mindössze néhány percre Placencia falutól, az ország déli részén. Vizei teljesen védettek, és tulajdonképpen csak azok használhatják, akik épp a szigeten tartózkodnak. Nincs személyzet, így a vendégek teljesen maguk lehetnek – szabadon felfedezve és kiélvezve a létesítményeket, beleértve az új csillagvizsgáló tornyot, a kajakokat, a horgászhelyet, valamint a víz feletti bárt és a grillezőhelyet.
Mennyibe kerül? 2335 font, legalább négy éjszakára.

Ronay Island, Skócia
Természetesen nem csak Európától távol vannak olyan szigetek, amelyeket ki lehet bérelni. A Skócia nyugati szigetein található Ronay Island a természet egy zord és sós vízzel permetezett darabja – 1400 hektárnyi magányos terület dombokkal, tisztásokkal, tavakkal. Az itteni ház egy kicsit szerényebb, mint a fenti karibi lehetőségek közül néhány: szerény, önellátásra berendezett lak, jól felszerelt konyhával, két fürdőszobával és tíz vendég számára elegendő ággyal. A legtöbben azonban azért foglalják le Ronayt, hogy elmeneküljenek a nyüzsgés elől – hogy a napjaikat makrélahorgászattal, a gímszarvasok megfigyelésével vagy a fókák és vidrák közötti kajakozással töltsék. Nem beszélve a szigeten fészkelő, különösen fenséges aranysasok családjáról.
Mennyibe kerül? 800 font hetente.

East Sister Rock Island, Marathon Shores
A Florida Keysben található Marathon városa strandjairól és korallzátonyáról ismert. A teknősökkel teli homokos partok 13 különböző szigeten húzódnak. Ez az apró, bérelhető ingatlan pedig negyed mérföldre fekszik a szárazföldtől. Az East Sister Rock Islanden alig van több, mint egy villa, ám nem akármilyen ingatlan! A több mint 5000 négyzetméteres lakóterülettel (beleértve a 2700 négyzetméteres verandát) büszkélkedő házban van halászhajó-kikötő, helikopterleszálló és a műholdas televíziótól a fociasztalig mindenféle felszerelés. Tipp: a homárhalászszezonban a heti ár durván megugrik.
Mennyibe kerül? Heti 8439 font.

(forrás: thegentlemansjournal.com, fotók: gladdenprivateisland.com, robbreport.com, pinterest.com, privateislandsonline.com, luxuryhomeexchange.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!