Fedélzeti wellness a szuperjachtokon

Napjainkban különösen fontos az egészségmegőrzés, így a fedélzeti wellness egyre inkább előtérbe kerül a szuperjachtok tulajdonosai számára, a világ legnagyobb jachtépítői pedig jó néhány újszerű megoldással próbálnak megfelelni ezeknek a kihívásoknak.

Aquijo
Az Aquijo cikkünk egyetlen vitorlása. A Vitters és Oceano együttműködéséből született csoda egyike a világ legnagyobb vitorlásainak. A 86 méteres, vagyis 282 lábas (!) hajótest fémből készült, legszélesebb pontján is csak a 14 méter széles. Spajában külön hamam kényezteti a vendégeket, de ha ez nem lenne elég, akkor a hajó mögé ötméteres csobbanófedélzet applikálható. Jakuzzi pedig három (!) is található rajta.

Boadicea
Ezt a 251 lábas csodát három éve újították fel, királynői stílusban (queen style). Masszőr és kozmetikus állandóan a vendégek rendelkezésére áll. Az itt található létesítmények közé tartozik a gőzfürdő, valamint a forró hidromasszázs pezsgőfürdő fúvókákkal.

Solandge
A német Lürssen gyár díjnyertes szuperjachtját az élvezeteknek és a jólétnek terveztek. Nem kevesebb mint 30 különböző típusú egzotikus fa található a padlón és körülbelül 50 természetes kőminta a fürdőszobákban. Tisztítás és méregtelenítés céljából hamammal és egyedi üvegfalakkal ellátott szaunával büszkélkedhet. A legszokatlanabb megoldás a kozmetikában található, amelynek a mosdója felett havazik – ez a hószoba egy újszerű norvég trend.

Joy
A 230 láb hosszú Feadship ritka jelensége a charterpiacnak. Az öt fedélzetet magában foglaló jacht tágas szabadtéri tere páratlan, így akár a lehető legjobb kilátást nyújtó jógaórára is lehetőséget biztosít. A wellnessdedikált létesítmények az alsó fedélzeten találhatók. A képzett fedélzeti masszőrrel, kozmetikussal és szomatológussal is büszkélkedő spában a kezelések menüje személyre szabott élményt nyújt a vendégeknek, a Pinks Boutique arckezeléstől a hétféle masszázson át a szempillák meghosszabbításáig. A fitneszrajongók számára ideális, teljesen felszerelt, extra nagy edzőterem közel 360 fokos kilátást nyújt a vízre, míg a gőzzuhany gyorsan elmossa a fájdalmakat.

Legend
Ez a 254 lábas óriásjacht (Icon Yachts) az élmények terén nem ismer határokat. Kétségtelenül az egyik legimpozánsabb gyógyfürdővel szerelték fel, ami meg lehet találni egy szuperjachtban. Csábító balinéz fürdő csalogat wellnesskínálatának központjában, arannyal és fémmel gazdagon díszítve, eredeti vintage fafaragással a mennyezeten, mindezt hívogató, félhomályos környezetben. Egy óriási U alakú jakuzzija is van, amely majdnem elég nagy a maximális vendégkapacitáshoz, mert oda a 26-ból akár 20-an is beleférnek.

Cloudbreak
A több mint 72 méter hosszú, bérelhető szuperjachtot nyaranta sokszor láthattuk Dalmáciában. Guillaume Rolland, a Studio Liaigre-től egy hangulatos és nagyon trendi szaunát teremtett fürdővel az Abeking & Rasmussen jacht alsó fedélzetére, amely közvetlenül az edzőterem mellett található. Amikor valaki a fedélzetén tartózkodik, lehetősége van kényeztetni magát egy sor kozmetikai kezeléssel, masszázzsal, akupunktúrával, jóga- és pilatesoktatással vagy személyi edzéssel, amelykeet szakképzett személyzet tart. A Cloudbreak edzőterme tele van különféle felszerelésekkel, beleértve a balettrudakat, a kinezist, a szobakerékpárokat, a futópadot, a szabad súlyokat, a medicinlabdákat, a kettlebelleket és a bokszzsákokat.

(Cikkünk teljes terjedelmében megtalálható az Aqua Magazin 150. számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!