Már nem ingyenes a közkedvelt tisza-tavi strand

2021. július 29.
Címkék :

Július eleje óta már csak belépőjegy váltásával látogatható a Tisza-tó korábban egyetlen ingyenes szabadstrandja, mert az elmúlt időszakban egyre több biztonsági probléma lépett fel.

Ahogy növekedett a Tisza-tóra érkező látogatók száma, a strand üzemeltetőinek egyre többet kellett dolgozniuk, hiszen a több ember több szemetet termel, többet kell utánuk takarítani, emellett a személyzetnek a biztonsági feladatok ellátása is többletfeladatot jelentett, ezek pedig többletköltségekkel járnak.

„Nagyon örülünk, hogy sokan látogatnak el hozzánk, a kollégáim minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy a vendégek jól érezzék magukat. Nagyon sok illemtudó látogatónk van, akik igényesek a környezetükre és tiszteletben tartják az embertársaikat is. Csakhogy az elmúlt hetekben sokan ezt nem így gondolták: megnövekedett a lopások száma, többen nem tartották be a házirendünket, emiatt egyre több lett a hasonló atrocitás, volt, hogy rendőrt is kellet hívni. A jó hírünket nem szerettük volna elveszteni, nem akartunk mi lenni az a strand, ahová az ilyen esetek miatt nem tanácsos elmenni. Kerestük a megoldásokat, és arra jutottunk, hogy körbekordonozzuk a területet, belépőssé tesszük a strandot és a bevételt a biztonságra és az infrastruktúrára, a vendégek kényelmére fordítjuk. A most bevezetett intézkedésekkel pedig könnyebben be tudjuk tartani az ÁNTSZ jelenlegi létszámkorlátozási szabályait” – mondta el az okokat Görbe Róbert strandüzemeltető.

(ilovetiszato.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!