Ennyiért strandolhatunk a Tisza-tónál

A Tisza-tavi strandok megannyi újdonsággal és programmal várják a fürdőzőket. Van, amelyik ingyenes és van, amelyikre belépőjegyet kell váltani.

Tiszafüredi szabadvizű strand
A strand a sportolási és kikapcsolódási lehetőségeknek köszönhetően több napon át kínál programokat. Van homokfocipálya lelátóval, a sportjátékokat (tenisz, streetball, lábtenisz) is ki lehet próbálni a multifunkciós sportpályán, valamint a fitneszparkban is le lehet mozogni a strandos lángost.
A település a gyerekes családokra is gondolt: a legkisebbek számára játszótér létesült és kizárólag számukra fenntartott mosdót, öltözőkabinokat is kialakítottak.

A homokos strand egyik leglátványosabb része az 580 négyzetméter felületű sulyomtávoltartó stégrendszer, míg a másik a felfújható vízi játszótér. A stégrendszeren a vízből való be- és kijutást fürdőlétrák teszik lehetővé, illetve több napozóteraszt és napvitorlákat is kihelyeztek. Az elemeiből két kis szigetet, valamint egy vízilabdapályát is kialakítottak. Újdonság még, hogy az egyik szigetről a másikra kötélpályás tutajon lehet átjutni.

A tiszafüredi szabadvízű strand ingyenes.

Poroszlói szabadstrand
Homokos partja a gátkorona tövében található, a partja lassan mélyül, így nem kell attól tartani, hogy néhány lépés után állig elmerülünk.
Családoknak és baráti társaságoknak is kellemes kikapcsolódást nyújtanak a bérelhető SUP-ok, kajakok, kenuk, amivel bebarangolhatják a környéket. A legkisebbeket két szárazföldi játszótér és vízi csúszda is várja.
A strandon új vizesblokkok, baba-mama szoba, zuhanyzók és igényes női-férfi mosdó is várja a látogatókat. Van lehetőség kerékpárt bérelni és egy kerékpáros pihenő is várja a bringásokat.

A poroszlói szabadstrand ingyenes.

Tisza-tó strand, Abádszalók
A part homokos, lassan mélyül, így a kisgyermekes családok is jól érezhetik magukat. Aki szereti az extrém vízi sportokat, az kipróbálhatja a vízi banánt, a fánkot, a wakebordot, a wakeszörföt, a vízisít, a jet-skit vagy motorcsónak vontatta ejtőernyővel repülhet a magasba.
A nyugalmasabb kikapcsolódást keresőknek a hárompályás színes csúszdát, lubickolást, matracon pihenést és a mostanában oly divatos SUP-ot ajánlanánk. A vízparton is számos élményben részesülhetnek a homokfoci-, strandröplabda- és strandkézilabda-pályán, de asztaliteniszezhetnek is. A gyermekek a fák árnyékában, az új napvitorlák alatt játszhatnak a játszótéren. Családbarát strandként minden egységben külön gyermekkínálatot találnak a kis vendégek. A rengeteg program mellett lehetőség van a kedvelt aqua zumbára és a kertmozira is.

Jegyárak:
Napi jegy (felnőtt): 1100 Ft
Napi jegy (diák/nyugdíjas): 800 Ft
Napijegy (6 év alatt és 70 év fölött) – ingyenes

A részletes jegyárak megtalálhatók ide kattintva.

Kalandpart, Sarud
A sarudi part is homokos és a családok számára megannyi programmal készül, ilyen az Aprajafalva pedálpark, ahol a kicsik különféle lábbal hajtós kocsikban tekerhetnek. A négylábú családtagokat sem kell otthon hagyni, hiszen az EbPart kutyastrandon hűsölhetnek.
A vízi sportok szerelmeseit az Ökoport Vízisport és Vízitúra Központ várja, ami lehetőséget biztosít szinte minden vízi sport kipróbálására, mint például SUP-ozásra, kajakozásra, kenuzásra, motorcsónak-kölcsönzésre, vitorlázásra és többek közt elektromos csónak/vízi robogó/dodzsem bérlésére is.

Aki napozni szeretne vagy a gát másik oldalán lévő bisztrók valamelyikében megrendelt fogást szeretné elfogyasztani, annak ajánljuk, hogy ezt az úszóstégen tegye meg, ahol a Sarudi-medence legszebb panorámája tárul a szeme elé. A parti programok között többek közt trambulinpart, mászóbázis, buborékfoci közül is lehet választani.

Jegyárak:
Napijegyek:
Felnőtt napi belépő: 1200 Ft
Gyerek/nyugdíjas napi belépő: 600 Ft

A részletes jegyárak megtalálhatók ide kattintva.

Ring-a-tó strand, Kisköre
A régi csúszdát lebontották, és egy teljesen új, modern került a helyére. Ajánljuk, hogy a lecsúszás előtt, a néhány méter magasban álljon meg mindenki egy percre és gyönyörködjön a panorámában. A pici gyerekekre is gondoltak a felújítás során, hiszen számukra egy gyereköblöt hoztak létre és a nagy mellett egy kisebb csúszdát is telepítettek nekik. A vizes élmények ennyiben nem merülnek ki, hiszen a felfújható vízi játszótér a gyerekek és a felnőttek számára is mókás pillanatokat ígér, míg a vízi röplabdapálya a családi és baráti meccsek kedvelt helyszíne lehet. A strand környékét bérelhető vízibiciklikkel, kajakokkal, kenukkal és SUP-pal is fel lehet fedezni.

A plázs füves, így a mezítláb közlekedők talpát nem égeti a nyári hőségben. A part menti fák kellemes árnyékot adnak a pihenőknek, de aki barnulni szeretne, annak ajánlott a napozóstég felé vennie az irányt, vagy akár belehuppanhat a napozóágyak egyikébe is. A kiskörei strand a családok igényeit is szem előtt tartja, hiszen baba-mama szobát és játszóteret is kialakítottak. Természetesen elsősegélynyújtó hely is megtalálható a strandon.
A vízi élmények mellett a szárazföldön is ki alakítottak kikapcsolódási lehetőségeket, így röplabda-, foci-, korfball- és street workout pálya is helyet kapott. Kisköre az idén nyártól a kerékpáros kirándulások kiindulópontjaként is szolgál, hiszen a strandon kerékpárkölcsönző és diagnosztikai pont is elérhető lesz. Különböző bringákat lehet bérelni, többek között elektromos rásegítésűeket is.

Jegyárak:
Felnőtt: 1000 Ft
Gyermek: 6 éves korig ingyenes
Gyermek 6–14 éves korig: 500 Ft

A részletes jegyárak megtalálhatók ide kattintva.

Álompart, Tiszanána
A parton napozóteraszok, strandbútorok várják a pihenni vágyókat, de aki a napsugárzás elől akarna elbújni, a napernyők védelmét is élvezheti. A homokos strandon a part lassan mélyül, így a kisgyerekes családok kedvelt helye, akik a megújult játszóteret is igénybe vehetik.

Felújították a vízbeugráshoz épített ugródeszkákat és a 25 négyzetméteres hajókikötőstéget is. A dinnyésháti strand területén a horgászcsónak- és a kerékpárbérlés mellett immár kajak és vízibicikli kölcsönzésére is van lehetőség.

Jegyárak:
0–6 éves gyermek: ingyenes
Felnőtt: 600 Ft/nap
Diák (6–18 év): 400 Ft/nap

A részletes jegyárak megtalálhatók ide kattintva.

(ilovetiszato.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!