Ma éjfélig lehet nevezni a Balaton-átevezésre

A Balaton-átevezést július 10-én 9 és 17 óra között rendezik meg új útvonalon, Zamárdi és Tihany közötti, oda-vissza 8 kilométeres távon.

A verseny több kategóriában indul, bármilyen emberi erővel, evezővel hajtott vízi sporteszközzel, csónakkal, SUP-pal, evezős hajóval részt lehet venni rajta. Július 6-án éjfélig lehet nevezni, de a nevezést előbb is lezárhatják, ha a jelentkezők száma eléri az 5 ezresre szabott limitet. Eddig több mint 4 ezer nevezőt regisztráltak.

A szombati eseményről érdemes tudni, hogy védettségi igazolvány kell a részvételhez, mivel 500 főt meghaladó sportrendezvényről van szó. Hogy ki milyen versenykategóriába kerül, azt az eszköz meghajtásához használt lapát határozza meg (kajak, kenu, evezős, SUP, sárkányhajó). Vízibiciklivel nem lehet elindulni.

A résztvevők 9 és 14 óra között rajtolhatnak el, a távot két órán belül kell teljesíteni. Az átevezésen 6 évesnél fiatalabb nem vehet részt, 6 és 14 év közöttiek csak csapathajóban nagykorúval vagy igazolt versenyzőként, egyesületi csapatban vehetnek részt, míg a 14–18 év közöttiek szülői hozzájáruló nyilatkozattal indulhatnak, amelyet a helyszínen kell leadniuk a regisztrációs pultnál, a Zamárdi Szabadstrandon. Helyszíni nevezésre nincs lehetőség – írta a hirbalaton.hu.

Rövidfilm a 2019-es Balaton átevezésről:

YouTube video

A tavalyi átevezés:

YouTube video

fotók: balatonatevezes.hu (a képek 2020-as eseményen készültek)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!