Legyünk óvatosak, ha ezeket a strandokat választjuk

Van jó néhány olyan közkedvelt strand, ahol a felhőtlen kikapcsolódás mellett komolyabb balesetek is előfordulnak.

Morecambe Bay, Lancashire
Anglia egyik megyéjében található a híres Morecambe Bay, ami tökéletes választás azoknak, akik szeretnek kirándulni és extrémebb sportokat kipróbálni. Azonban mielőtt arra vezetne az utunk, jó, ha tudjuk, hogy futóhomok található itt, ami nem egyszer nyelt már el lovas kocsikat és egyéb járműveket, ráadásul a vízszint is kiszámíthatatlanul váltakozik.

Hanakapiai strand, Hawaii
Hiába néz ki mesésen ez a tengerpart, azért érdemes óvatosnak lenni. Itt ugyanis olyannyira erős az áramlás, hogy könnyen magával sodorhatja azt is, aki nagyon ügyesen úszik. Nem egy baleset történt már emiatt, ezért rengeteg tábla figyelmezteti a látogatókat, hogy ne úszkáljanak.

fotó: colorlessness / flickr

New Smyrna strand, Florida
A világon sehol sem volt annyi cápatámadás, mint ezen a floridai tengerparton. Olyannyira, hogy 2009 óta 80 harapásos balesetet rögzítettek, és még ha ez alacsonynak is tűnik, a többi strandhoz viszonyítva kiemelkedően magas.

Cape Tribulation, Ausztrália
Csakis óvintézkedések betartása mellett érdemes itt úszkálni, mivel ezen a strandon rengeteg a medúza, ami komoly sérülést okozhat. Arról nem beszélve, hogy krokodilok is találhatók itt, ezért nem nagyon érdemes elmerülni a habokban.

Playa Zipolite, Mexikó
Sokan a halál strandjának is nevezik ezt a helyet, ami nem túl csábító. Egy mesebeli oázisról van szó, azonban olyannyira erős az áramlás még a vízfelszín alatt is, hogy még egy profi úszót is leránthat a mélybe. Ennek ellenére növekszik a népszerűsége, így egyre több vízi mentős áll készenlétben a parton.

Chowpatty Strand, Mumbai
Itt nem cápáktól vagy sodrástól kell tartani, hanem a szennyeződésektől. Rengeteg eldobált szemét található itt, amit kisodor a partra a víz, ráadásul 2011-ben elsüllyedt egy hajó a partszakasz közelében, ami 60 millió kilogramm szenet engedett bele a vízbe.

(msn.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!